|
|
|
27-02-2011, 10:18
|
#61 (permalink)
|
|
Przybysz
Zwiń / Rozwiń info
Panel Piwny:
Otrzymał:
28 za 14 wypowiedzi
Postawił: 9
|
Owszem znam taką jedną osobę. Przeżywała upokorzenia w szkole, siadła jej psychika, do dziś leczy się u psychologa, dowiedziałam się tego wszystkiego po latach znajomości. Nikt nie wiedział, że sie tnie, dopoki jedna osoba nie zobaczyla ze cos jest nie tak, i nie wysmiala jej przy calej klasie.
Ja znam taką osobę. Wiem, że takich jest więcej. Ty możesz ich oceniać jak chcesz, ale ja nie spojrzę na takie osoby jedynie jak na jakieś emo. Bo wszystko ma jakieś drugie dno. I nikt nie wie co to jest, czym jest spowodowane.
|
|
Pirania regeneruje siły...
|
|
|
Pirania upija się dzisiaj na koszt:
|
|
27-02-2011, 20:24
|
#62 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Metal,Rock
Gram na : Gitara (każda nawet trochę na basie)
Panel Piwny:
Otrzymał:
14 za 12 wypowiedzi
Postawił: 84
|
Cytat:
Parę stron wcześniej widziałam że ktoś napisał " co by było gdyby tak w polsce zalegalizowano "..
Pierwsza myśl ? Ile w pierwszym miesiącu byłoby zgonów . Czy bardziej zyskało by państwo na legalizacji czy zakłady pogrzebowe . Sami wiecie jaka jest mentalność dzisiejszej młodzieży . Jedyny problem jaki się pojawia to zazwyczaj brak kasy na spróbowanie takich środków , bo jak się niema kasy ani znajomych którzy towar udostępnią to nic z tego .
|
Maja masz piwko za tą wypowiedź ale nie zgodzę się z jednym jak trzeba to każdy ma kasę to tak jak z hazardzistą będzie grał przez wieczność o ile nie podda się dobrowolnie leczeniu, a zaczyna się niewinnie od groszówek aż traci miejsce zamieszkania i ubrania. to nie jest prawdą bo jak ktoś ma kupić sobie narkotyki czy inne świństwo to znajdzie sposób!
Ale to prawda dzisiejsza młodzież nie zna granic!
Ostatnio złamałem rękę jakiemuś skurwielowi ponieważ lał mi pod drzwiami z piwnicy i to ma być przyszłość naszego kraju (dresy, plastiki, pedały i pierdolone ćpuny)!!!
Ostatnio edytowane przez Yoss ; 27-02-2011 o 21:06
|
|
Patelnia regeneruje siły...
|
|
28-02-2011, 20:36
|
#63 (permalink)
|
|
Przybysz
Zwiń / Rozwiń info
Panel Piwny:
Otrzymał:
28 za 14 wypowiedzi
|
Cytat:
Napisał Patelnia
Maja masz piwko za tą wypowiedź ale nie zgodzę się z jednym jak trzeba to każdy ma kasę to tak jak z hazardzistą będzie grał przez wieczność o ile nie podda się dobrowolnie leczeniu, a zaczyna się niewinnie od groszówek aż traci miejsce zamieszkania i ubrania. to nie jest prawdą bo jak ktoś ma kupić sobie narkotyki czy inne świństwo to znajdzie sposób!
Ale to prawda dzisiejsza młodzież nie zna granic!
Ostatnio złamałem rękę jakiemuś skurwielowi ponieważ lał mi pod drzwiami z piwnicy i to ma być przyszłość naszego kraju (dresy, plastiki, pedały i pierdolone ćpuny)!!!
|
Patelnia, zaczynasz mnie denerwować.
Po pierwsze : czasem, żeby ktoś przestał być taki jaki jest trzeba mu pomóc na siłę, zmusić go nawet jeśli będzie nas odrzucał, sama dobra wola nie wystarczy. Spójrz np. na dzieci chore na autyzm. żadne dziecko chore na autyzm nie potrafiłoby porozumieć się z innymi osobami, zrozumieć ich, gdyby nie otrzymało pomocy z zewnątrz. Na tej zasadzie to działa.
Wciąganie się w nałóg to jak... wejść do wody i iść wciąż na głębszą wodę, aż w końcu nie poczujesz dna, porwie Cię prąd. Nie uratujesz się samą silną wolą. Ktoś musi rzucić się za Tobą i wyciągnąć na brzeg, żebyś nie utonął.
żaden narkoman nie podda się dobrowolnie leczeniu, żaden alkoholik. Bo nałóg jak woda, w której człowiek tonie, ma silniejszą władzę i tylko osoby z zewnątrz, które nie mają takich nałogów mogą pomóc tej osobie. Jeśli chce pomocy, ale nie jest na tyle silna, jest łatwiej. Jeśli nie chce, trzeba ją zmusić, udowodnić, ze to tylko ją niszczy.
A tym zdaniem o przyszłości naszego kraju, trochę przesadziłeś. Wydaje Ci się że w Polsce są same dresy? Mylisz się! Jest wielu mężczyzn, którzy nie są nawet do dresa podobni. A zresztą, nie oceniaj ludzi po tym jak poznałeś jednego z nich. Jestem pewna, że nie jeden dres jest w porządku kolesiem.
Plastiki ? Nie wyolbrzymiaj, jest mnóstwo super babek, równych i w porządku, bez platyny na włosach i różowych kozaczków. Pedały? A co Ci do tego kto jaką ma orientacje seksualną? Dowalał się do Ciebie jakiś gej żebyś mógł ich tak nienawidzić, zrobił Ci krzywdę? ??puny? Tylu narkomanów się plącze po ulicy? Ja żadnego jeszcze nie spotkałam. A zresztą jeśli, to oni poprostu potrzebują pomocy.
Nie kreuj społeczeństwa na podstawie tego co mówią inni. Bo ludzie mają tendencje do wyolbrzymiania. W Polsce nie ma samych dresów, lachonów i plastików. Nie oceniaj ludzi po tym jak wyglądają. Bo np. kobieta może ubierać się jak lachon, ale może być też w porządku babeczką do pogadania.
I nie łam ludziom rąk. To bez sensu. I nie patrz na świat przez pryzmat demotywatorów.
Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
Pirania upija się dzisiaj na koszt:
|
|
01-03-2011, 19:42
|
#64 (permalink)
|
|
Przybysz
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: True Norwegian Black Metal
Gram na : Gitarze elektrycznej
Panel Piwny:
Otrzymał:
6 za 5 wypowiedzi
Postawił: 12
|
Zgadzam się całkowicie z Piranią..
Powiem krótko i szczerze.
Jestem uzależniony i to dość poważnie (choć nie wiem czy takie określenie jest odpowiednie bo nie można być mniej albo więcej uzależnionym). Jestem uzależniony od papierosów (ale z tego nie zamierzam zrezygnować) i od jeszcze jednej rzeczy. Mianowicie jest to DotA Allstars - i jest to mapa Warcrafta 3 (jeśli ktoś się orientuje to wie zapewne jak może to wciągnąć). Powiem tak - przez 4 lata nie robię nic innego jak siedzę przy "Docie". Od dwóch lat zacząłem grać poważniej, na RGC (Ranked Gaming Client) i naprawdę dobrze mi idzie. Problem jest taki że to wszystko mnie prześladuje. Mieszkam sam więc nikt nie może mnie od tego odciągnąć. Jestem dorosłym człowiekiem, a jak kładę się spać, to widzę "paski życia" bądź planuje akcje jakie mógłbym rozegrać w następnym dniu. Jedzenie zamawiam przez internet.. Wszystko mam pod ręką. Pracuję rano więc popołudnie i wieczór mam z głowy i zawsze siedzę grając w Dote.. To nie jest miłe gdy nie da się nawet myśleć o sexie.. To pogrąża cały umysł tylko w jednym punkcie... Nie wiem jak mogę to rzucić... Moja dziewczyna się jeszcze uczy i przyjeżdża raz na ruski rok... Nie ma mnie kto oderwać..
Wiem że to wygląda jakbym był rozpieszczonym bachorem ale prawda jest taka że sam przez całe życie musiałem sobie zapracować na taki "dobrobyt".
Byłem z tym u psychologa ale gdy tylko nie czuję jego obecności to włączam Dote.. I wszystko się tylko wokół tego kręci.
Mam też kapelę - The Blinghtsight ale niestety chłopaki ostatnio mieli sesję i rzadko się widywaliśmy.. mam nadzieję że moja ukochana przyjedzie szybko bo znów jest coraz gorzej... Tylko DotA , DotA i DotA...
JesusFromHell regeneruje siły...
|
|
01-03-2011, 19:58
|
#65 (permalink)
|
|
Przybysz
Zwiń / Rozwiń info
Panel Piwny:
Otrzymał:
28 za 14 wypowiedzi
|
Gdybyś tylko mieszkał bliżej, zaliczyłbyś porządnego 'miśka' ode mnie  i nie tylko
Co do tego, że Twoja wypowiedź jest szczera nie mam najmniejszych wątpliwości. Wiem jak wciągają takie gry jak Warcraft. Jeszcze w wakacje bylam poważnie uzależniona od World of Warcraft The Burning Crusade. Ale spalił sie zasilacz w kompie i nie miałam do niego dostępu przez pół roku. Więc mi przeszło... Chwała staremu kompowi, niech spoczywa w szafie w spokoju.
JesusFromHell, spójrz na swoje życie z innej perspektywy, może będzie Ci łatwiej przełamać się i powiedzmy powiedzieć Dotcie 'nie' To tak jak z dietą, której trzeba przestrzegać bo inaczej pójdzie Ci w boki. Codzień mówisz 'Zacznę od jutra' a to bzdura jak mało która. Trzeba naprawdę silnej woli. Pomyśl, że czas spędzony przy grze na kompie, mógłbyś spożytkować i zająć się swoją drugą pasją : graniem na gitarze. Może np. ułożysz jakiś kawałek dla swojej dziewczyny. Pomyśl jaką będziesz miał satysfakcję : zrezygnujesz z Doty, pograsz na gitarze, zrobisz przyjemność swojej ukochanej.
Ale co ja tam wiem... Nie wiem czy Ciebie by to zmotywowało, mnie osobiście owszem.
Jak będziesz chciał pogadać to pisz, znajdę czas
Głupi Warcraft.
|
|
|
|
05-03-2011, 11:24
|
#66 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Metal,Rock
Gram na : Gitara (każda nawet trochę na basie)
Panel Piwny:
Otrzymał:
14 za 12 wypowiedzi
Postawił: 84
|
Pirania źle mnie zrozumiałaś!
Nie chodzi mi o to co dzisiaj się w państwie się dzieje na ten czas!
Ja po prostu patrze przez okno na dzieciaki wracające ze szkoły (proszę bez kontekstów) i widzę tutaj po prawej idzie grupka dzieciaków ubranych w dres z ogolonym głowami a dwoje z nich trzyma telefon i słychać techno, a z prawej idą jakieś dzieciaki ubrane w za luźne gacie zaś z komórką w ręce i słuchają jebniętego rapu w którym słychać o tanich dziwkach i blokach, ale jeszcze na wprost widzę młode tapeciary które łykają jakieś tabletki popijając je alkoholem, ale ok mówisz że są i normalne osoby (ok zgadzam się z tobą, ale wśród tak licznej grupy wychodzi ich wśród młodzieży jest 1 osoba na 100).W kwestii pedałów nie chodzi mi o orientacje seksualną ale o tych gości którzy idą ulicą lub umieszczają swoje filmiki z gdzie robią z siebie jakiegoś popierdoleńca z tekstami "Ależ ja jestem piękny". Uwierz mi znam gościa który jest gejem nie przeszkadza mi on (proszę zaś bez żadnych kontekstów) jest on ok.
A co do łamania ręki nie zrobiłem tego specjalnie akurat byłem w piwnicy jak mi jakiś sukinsyn lał pod drzwiami to tylko kopnąłem w te drzwi aby z nich dostał w pysk, ale nie żeby od razu doszło do złamań.
Dzięki wielkie za pozdrowienia...
żegnam
|
|
Patelnia regeneruje siły...
|
|
10-03-2011, 09:35
|
#67 (permalink)
|
|
Przybysz
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: True Norwegian Black Metal
Gram na : Gitarze elektrycznej
Panel Piwny:
Otrzymał:
6 za 5 wypowiedzi
Postawił: 12
|
Ludzie!!! Dzięki Piranii się oduzależniam od Doty!!!  nie gram już ponad tydzień i jestem powoli innym człowiekiem! Co prawda więcej palę i z tym też muszę się jakoś uporam ale dziękuję Piranii bo zapoczątkowała moją walkę z nałogiem .png)
JesusFromHell regeneruje siły...
|
|
| Podoba Ci się ten temat? Kliknij ikonę poniżej! |
|
|
Tagi
|
2009, del, doda, dopalacze, efekt, exbitz, fakt, forum, gra, halucynacje, handel, heavy, impreza, inne, internet, magia, maja, metalzone, metalzone.pl, narkotyki, panzram, piwa, piwo, pod, problem, przed, roszpun, sen, skład, syf, używki, walka, wolność, środki odurzające, życie  |
| Narzędzia wątku |
Przeszukaj ten temat |
|
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|