|
|
|
25-05-2011, 21:42
|
#21 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Progressive metal, black metal, death metal
Gram na : Ibanez RG 321MH, Zoom G2.1u
Panel Piwny:
Otrzymał:
37 za 33 wypowiedzi
Postawił: 11
|
Panowie, mówcie dalej bo ja myslalem o rozpoczeciu studiow dziennych na geodezji lub gospodarce przestrzennej
|
Panzram regeneruje siły...
|
|
25-05-2011, 22:12
|
#22 (permalink)
|
|
Moderator
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Mastodon, Gazpacho, Void Of Silence
Gram na : Washburn Wi 14 i Ibanez TBX 15 R.
Panel Piwny:
Otrzymał:
47 za 40 wypowiedzi
Postawił: 30
|
Cytat:
Napisał FWojtekF
Yoss, mnie obchodzi. czy ta geodezja polega m.in. na wymierzaniu terenu, wysokosci, uzywaniu niwelatorow, teodolitow itp.?
|
Ogólnie to to jest geodezja i wszystko naokoło, długo by wymieniać, co już mieliśmy do tej pory (koniec drugiego semestru) a jeszcze dłużej, co będziemy dopiero mieli. Jak dotąd mieliśmy:
- pomiary wysokościowe (ciągi niwelacyjne, wyrównanie ciągów, nauka użytkowania niwelatorów technicznych i precyzyjnych)
- pomiary kątowe (teodolitami i tachimetrami, ciągi wiszące, otwarte, zamknięte, wyrównanie tych ciągów, obsługa teodolitów i tachimetrów łącznie z rozstawianiem, co wcale proste nie jest)
- podstawy programowania na informatyce
- rachunek różniczkowy i całkowy, liczby zespolone, macierze na matmie
- podstawy geologii (morfologia i rozpoznawanie skał i gleb, klasy bonitacyjne gleb, fazy rozwojowe gleb)
- ochrona środowiska (klasyfikacja i zagospodarowanie nieużytków, prawne podstawy ochrony środowiska i wyceny nieruchomości)
- podstawy kartografii (szkice polowe, rysunek techniczny, kreślenie map)
- grafika inżynierska, dawniej zwana geometrią wykreślną, jeden z największych koszmarów studenta geodezji (rzuty monge'a, rzut cechowany, aksonometria, rzut środkowy)
- rachunek wyrównawczy (macierze, rachunek prawdopodobieństwa, błędy gaussa, estymatory)
w przyszłości na pewno nam jeszcze dojdzie więcej rzeczy związanych z wyceną nieruchomości, fotogrametria i parę innych dziwnych rzeczy.
|
Yoss regeneruje siły...
|
|
25-05-2011, 22:39
|
#23 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Głównie Thrash, kalsyczny Heavy Metal, troche Melodic death, i po trochu innych
Gram na : Próbuje ,,grać'' na gitarze ;)
Panel Piwny:
Otrzymał:
11 za 8 wypowiedzi
Postawił: 25
|
ciekawe rzeczy. ja sie obecnie ucze w anglii czegos w rodzaju technikum budowlanego, tylko bardziej teoretycznie i to jest bardziej rozbudowane niz technikum budowlane w polsce, bo mamy wlasnie cos w rodzju geodezji, po angielsku to sie nazywa surveying. niestety nie powiem ci co tam dokladnie robimy bo nie mam zielonego pojecia jak to sie po polsku nazywa, ale te pomiary wysokosciowe i katowe sa chyba podobne do tego co ty robisz. andre,wytyczanie fundamentow zdaje sie bede mial w nastepnym roku pod nazwa 'setting out' a osobiscie najchetniej bym sie wybral na inzyniera budowlanego jak pomyslnie zakoncze nauke w obecnej szkole.
Ostatnio edytowane przez FWojtekF ; 25-05-2011 o 22:41
|
|
FWojtekF regeneruje siły...
|
|
25-05-2011, 22:47
|
#24 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Thrash,death,heavy metalcore,rock,blues
Gram na : gitare juz mam ale brakuje mi silnej woli
zeby sie nauczuc grac;D
Panel Piwny:
Otrzymał:
34 za 28 wypowiedzi
Postawił: 84
|
ilu letnie masz technikum budowlane ??moje jest 4 letnie
miales juz jakies praktyki??
|
|
andre6616 regeneruje siły...
|
|
25-05-2011, 22:50
|
#25 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Głównie Thrash, kalsyczny Heavy Metal, troche Melodic death, i po trochu innych
Gram na : Próbuje ,,grać'' na gitarze ;)
Panel Piwny:
Otrzymał:
11 za 8 wypowiedzi
Postawił: 25
|
ja ma dwa lata, bo wszystko co robimy to jest to wlasciwe technikum, mamy 18 przedmiotow/rozdzialow do zaliczenia, praktyki mamy tylko z kilku przedmiotow, np. surveyingu, czyli tego czegos w rodzaju geodezji
|
|
FWojtekF regeneruje siły...
|
|
29-05-2011, 11:33
|
#26 (permalink)
|
|
Przybysz
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Metal
Panel Piwny:
Otrzymał:
9 za 5 wypowiedzi
Postawił: 5
|
Ja pomykam do Technikum Informatycznego W zespole Szkół Nr 1 w Szczytnie.
F.T.N regeneruje siły...
|
|
29-05-2011, 12:13
|
#27 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Metal,Rock
Gram na : Gitara (każda nawet trochę na basie)
Panel Piwny:
Otrzymał:
14 za 12 wypowiedzi
Postawił: 84
|
Zapier*****m od 4 lat w KWK Zofiówka nawet nieźle płacą ale oczu nie idzie domyć
|
|
Patelnia regeneruje siły...
|
|
29-05-2011, 12:14
|
#28 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Melodic Death Metal, Heavy Metal, Thrash Metal, Symphonic, Black Metal, Death Metal, Doom, Death,
Gram na : Elektryk, Wokal
Panel Piwny:
Otrzymał:
17 za 15 wypowiedzi
Postawił: 70
|
A ja pierwsza gimnazjum nr 1 w Ostrowcu Âwiętokrzyskim. Nauczycielka tak mnie nie lubi że książki mi wyrzuciła do kosza
|
|
Mortasable regeneruje siły...
|
|
| Podoba Ci się ten temat? Kliknij ikonę poniżej! |
|
|
Tagi
|
akurat, błędy, ciekawe, corpse paint, egzamin, elektryk, fizyka, gra, grafika, historia, jakich, książki, liczby, muzyka, ostatnio, pain, po polsku, pod, polski, praca, syf, szczęście, szkoła, szukam, war, zawód, zespół, życie  |
| Narzędzia wątku |
Przeszukaj ten temat |
|
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|