|
|
|
07-05-2011, 19:45
|
#31 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Thrash,death,heavy metalcore,rock,blues
Gram na : gitare juz mam ale brakuje mi silnej woli
zeby sie nauczuc grac;D
Panel Piwny:
Otrzymał:
34 za 28 wypowiedzi
Postawił: 84
|
swego czasu linkin park moim ulubionym zespolem,ale juz od 2 lat prakytcznie ich juz ich nie slucham.
co do slipknota,to maja kilka naprawde fajnych kawalkow i wokalista ma niezly glos,a korna nie lubie,SOADu nie slucham
|
|
andre6616 regeneruje siły...
|
|
07-05-2011, 21:24
|
#32 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Metal,Rock
Gram na : Gitara (każda nawet trochę na basie)
Panel Piwny:
Otrzymał:
14 za 12 wypowiedzi
Postawił: 84
|
U mnie zaczeło się od Jazzu później zacząłem słuchać punku i folk-rocku
|
|
Patelnia regeneruje siły...
|
|
07-05-2011, 21:47
|
#33 (permalink)
|
|
Ladies
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: black,pagan, folk, viking
Gram na : nerwach i strunach głosowych
Panel Piwny:
Otrzymał:
4 za 2 wypowiedzi
Postawił: 3
|
ja zaczynałam od Avril Lavigne  .
Później usłyszałam Evanescence, Lordi, Cradle of Filth i Nightwish. I zagłębiłam się w to mocniej i cały czas w tym trwam  .
|
|
nymphetamine regeneruje siły...
|
|
08-05-2011, 02:46
|
#34 (permalink)
|
|
Przybysz
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: metal, rock
Gram na : ...taa, chciałabym!
Panel Piwny:
Otrzymał:
2 za 1 wypowiedź
Postawił: 0
|
Ja na czymś okołorockowym właściwie się wychowałam, gitara to jeden z pierwszych dźwięków, jakie pamiętam z dzieciństwa. Matka słuchała kiedyś rocka, tak że już jako smarkula kojarzyłam Deep Purple (do dzisiaj strasznie mnie dziwi, kiedy ktoś nie kojarzy tego riffu) czy Metallicę. Ale baaaaardzo długo nie przyszło mi do głowy, że Metallica to metal- Metallica to Metallica! Jakoś od liceum zaczęłam się trochę interesować tym, kto co gra i trochę rozszerzać muzyczne horyzonty, chociaz na chybił-trafił: Cradle of Filth i Coma, Marilyn Manson i Closterkeller, Rammstein i Nightwish, Apocalyptica (przez matkę xD) i Slayer, Hunter i Acidzi z kolei z powodu faceta...
MaraVonGoth regeneruje siły...
|
|
23-05-2011, 18:51
|
#35 (permalink)
|
|
Guest
Zwiń / Rozwiń info
|
Poczatki z metalem
Jak sie zaczela wasza przygoda z metalem? Mi podobno ojciec jak bylem jaszcze w brzuchu muze puszczal przykladajac sluchawki do brzucha matki  I tak sie przyjelo  Potem jeszcze na trasy z nim jezdzilem, to byly czasy...
|
|
|
|
23-05-2011, 20:58
|
#36 (permalink)
|
|
Przybysz
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: metal/rock/punk/ grunge
Gram na : Uczę się grać na akustyku;)
Panel Piwny:
Otrzymał:
2 za 1 wypowiedź
Postawił: 1
|
Zaczęłam słuchać metalu dzięki przyjaciółce, wcześniej też miałam styczność z tego typu muzyką, lecz jakoś mnie nie kręciła. Szczerze można powiedzieć, że zaczęłam od Guns N'Roses, Metallic'y i KoRn'a
|
|
rudda regeneruje siły...
|
|
29-05-2011, 11:30
|
#37 (permalink)
|
|
Przybysz
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Metal
Panel Piwny:
Otrzymał:
9 za 5 wypowiedzi
Postawił: 5
|
Na pierwszą komunię dostałem kompa . Chłopak mojej cioci nagrał mi na twardego Rammstein ,Slipknot,Korn,Marilyn Manson,Linkin Park i od tego się zaczęło .
F.T.N regeneruje siły...
|
|
30-05-2011, 16:50
|
#38 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: thrash metal, heavy metal, black metal, progresywny rock, klasyka, punk rock, post-metal
Gram na : - gitara elektryczna
Panel Piwny:
Otrzymał:
46 za 39 wypowiedzi
Postawił: 45
|
Rozpoczynałem od MTV, odbieranego przez satelitę w latach 90-tych. Często rodzice puszczali teledyski z kaset VHS, które zostały nagrane znacznie wcześniej. Dorastałem w klimatach Guns N' Roses, Bon Jovi, A-ha itp. Z czasem poznałem Metallicę, później przyszedł czas na Slayera i tak się to potoczyło.
I miałem też przyjemność oglądać telewizję, w której jeszcze leciała dobra muzyka. Jednak, im bliżej 2000 roku, tym było gorzej. Część zespołów poznałem także w programie 30Ton Lista Lista. Była też muzyka z kaset magnetofonowych, a później płyt CD m.in. Pink Floyd, Mike Oldfield, Tadeusz Nalepa i inni.
Samowystarczalna jak automat
|
|
Rincewind regeneruje siły...
|
|
30-05-2011, 17:11
|
#39 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Muzyki
Gram na : Cort evl-k4 + DigiTech MetalMaster
Panel Piwny:
Otrzymał:
19 za 16 wypowiedzi
Postawił: 14
|
Mnie po części rodzice wychowali na muzyce Queen itp. Jako, że byłem wtedy anty-wszystko, dla mnie była to "muzyka dla starych pryków z wąsem". Aż tu nagle usłyszałem SOAD, no i się zaczęło. Jedno, drugie, trzecie pedalstwo, aż mnie znajoma naprowadziła na dobre tory - zaraziła mnie Speulturą. Od tamtej pory nie mam swojemu gustowi nic do zarzucenia (no, poza Nightwish - dziś już nie słucham).
|
|
francuz regeneruje siły...
|
|
30-05-2011, 17:18
|
#40 (permalink)
|
|
Przybysz
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Metal
Gram na : Epiphone Les Paul 100
Panel Piwny:
Otrzymał:
7 za 3 wypowiedzi
Postawił: 2
|
Ja podobnie jak Kordian jeszcze przed przyjściem na swiat byłam oswajana z dobrą muzyką. Potem to była norma. Mamuśka metal, Tata do dziś długei pióra ma. Krew z krwi inaczej byc nie mogło. Jeszcze mam plakaty mojego taty z lat 80 na scianach w pokoju. Iron Maiden, Metallica, King Diamond, Pink Floyd itp.
HH, techno ani innych takich nigdy, nigdy nie trawiłam, a nie daj Boże żebym trawiła to by mnie chyba wydziedziczyli xD
|
|
Szaman regeneruje siły...
|
|
| Podoba Ci się ten temat? Kliknij ikonę poniżej! |
|
|
Tagi
|
2008, ac/dc, arch enemy, behemoth, black, children of bodom, ciekawe, circle, crematory, dark, death, doom, dyskografia, fear of the dark, forum, fun, gatunek, green day, iron maiden, jakich, king, linki, mayhem, metal, metallica, my dying bride, od czego zaczynaliście, opeth, rammstein, rock, rotting christ, sepultura, slayer, tool, tower, trivium, vader  |
| Narzędzia wątku |
Przeszukaj ten temat |
|
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|