|
|
|
22-04-2010, 20:27
|
#11 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Thrash,death,heavy metalcore,rock,blues
Gram na : gitare juz mam ale brakuje mi silnej woli
zeby sie nauczuc grac;D
Panel Piwny:
Otrzymał:
34 za 28 wypowiedzi
Postawił: 84
|
nie slucham ale tez slyszalem ze venom byl pierwszy zespolem thrashowym,jak oceniacie pierwsze plyty venoma??warto sciagac??pozniej bodajze zaczeli8 grac black metal
a co do exodusa graja zajebiscie
|
|
andre6616 regeneruje siły...
|
|
02-05-2011, 18:45
|
#12 (permalink)
|
|
Moderator
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: thrash/death/stoner/hard rock/progressive/hardcore
Gram na : nerwach ;-[
Panel Piwny:
Otrzymał:
28 za 21 wypowiedzi
Postawił: 64
|
Exodus - dużo można by pisać o tym zespole jednak nie to, ze grali thrash metal później niż Metallica. Owszem, pełną płytę wydali dopiero w 1985 roku ("Bonded By Blood") a to dlatego, ponieważ Kirk Hammet uciekł do Metalliki. W przeciwnym wypadku to Exodus byłby wymieniany jako ten pierwszy thrashmetalowy zespół.
Działalnośc Exodus mozna podzielic na 2 ery: Steve'a "Zetro" Souzy i Rob'a Dukes'a. Był jeszce Baloff, jednak nagrał z zespołem tylk odebiutancka płytę.
Zetro to jeden z moich ulubionych wokalistów w ogóle, operowal niesamowitym głosem, o czym najlepiej można się przekonać po przesłuchaniu płyty "Force In Habit" ("Architect of Pain" jego zdolności wokalne w pełnej krasie"). Z tego albumu polecam jeszcze dośc lekki kawałek z piekna solówką - "Good Day To Die":
wart przesłuchania jest też kultowy "fabulous Disaster" z exodusowym hymnem - "Toxic Waltz":
Po "Force in Habit" zespół zawiesił działalność by powócic w chwale ze - moim zdaniem - swoim najlepszym wydawnictwem, czyli "Tempo of The Damned". kazdy kawałek z tego albumu jest swietny, a moje ulubione to "Blacklist", "War Is My Shepherd", "Throwing Down" i "Impaler" (pochodzący z demówki nagranej jeszcze z Kirkiem Hammetem):
Dukes jest juz gorszym wokalistą ,ale nie am się czemu dziwic - przygode ze śpiewaniem rozpoczał w exodus. nie ejst może tak charakterystyczny jak wielcy poprzednicy, ale z albumu na album jego wokal sie poprawia, a braki wokalne nadrabia prezencją na scenie.
"Shovel Headed Kill Machine' wypadło dość słabo, jednak warto posłuchac kawąłka "Deathamphetamine".
Ostatnie 2 płyty to juz widoczny powrót do najlepszych czasów grupy. Bardziej cenie sobie "Exhibit B: The Human Condition", ale "A" jest również bardzo dobra:
L
Ostatnio edytowane przez Yoss ; 04-05-2011 o 15:48
|
|
Asarhadon regeneruje siły...
|
|
11-01-2012, 17:28
|
#13 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
zeby sie nauczuc grac;D
Panel Piwny:
Otrzymał:
34 za 28 wypowiedzi
|
Exodus to jeden z moich ulubionych zespołów.Płyta Bonded By Blood nosi miano kultowej,ale prawdziwy Exodus w mojej ocenie rodził się na przeciętnym moim zdaniem Pleasure of the flesh(ze świetnym kawałkiem Brain Dead,lubię jeszcze Chemi-kill i Til Death Do Us Part ).
Fabolus Disaster to już prawdziwy Exodus i mojej ocenie najlepsza ich płyta.
Fact is imminent nigdy nie udało mi się przesłuchać.
Force Of Habit to już trochę bardziej melodyjne oblicze zespołu,ale również wysoko cenię sobie tę płytkę.
Po kilku latach Exodus powrócił ze świetnym thrashowym materiałem,Tempo Of the Damned,który uważam za jeden z lepszych w XXIw.Bardzo również lubie
Exhibit B: The Human Condition,już z Dukesem na wokalu,chociaż uważam że album mógłby być krótszy,bo 80 minut to trochę przesada.
|
|
|
|
12-01-2012, 20:44
|
#14 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: thrash metal, heavy metal, black metal, progresywny rock, klasyka, punk rock, post-metal
Gram na : - gitara elektryczna
Panel Piwny:
Otrzymał:
46 za 39 wypowiedzi
Postawił: 45
|
Mój ukochany zespół i największa inspiracja muzyczna. Nie mają słabej płyty :-)
Samowystarczalna jak automat
|
|
Rincewind regeneruje siły...
|
|
13-01-2012, 01:22
|
#15 (permalink)
|
|
Moderator
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: thrash/death/stoner/hard rock/progressive/hardcore
Gram na : nerwach ;-[
Panel Piwny:
Otrzymał:
28 za 21 wypowiedzi
Postawił: 64
|
To też jedna z moich ulubionych thrashowych kapel, która w odróżnieniu od wielu innych co zaczynały w latach 80-tych nie spuszcza z tonu. Jestem pzrekonany o tym, że kolejny album (który ponoć am zostać wydany w tym roku) będzie świetny.
Exodus nie rywalizuje z innymi kapelami, muzycy nie gwiazdorzą i nie bawią się w ostatnio modne eksperymenty.
Widziałem ich 2 razy na żywo i energią mogliby obdarzyć 10 innych zespołów. Zero pozerki, nadęcia, świetny kontakt z publicznością. gary Holt jest jednym z najbardziej sympatycznych muzyków. Cały czas czerpie radość z grania, choć ma prawie 50 lat.
Jestem też pod wielkim wrażeniem Lee Altusa (który gra też w Heathen). W Katowicach zagrał 2 koncerty tego samego wieczoru i mimo tego, że był zmęczony trzymał fason :-)
|
|
Asarhadon regeneruje siły...
|
|
13-01-2012, 14:38
|
#16 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
zeby sie nauczuc grac;D
Panel Piwny:
Otrzymał:
34 za 28 wypowiedzi
|
nowa płyta??skąd masz to info.
W tym roku również myślę że wyjdzie płyta Steve'a "Zetro" Souzy z jego zespołem Hatriot.
Narazie mają 4 kawałki z tego co wiem.Oto one:
|
|
|
|
16-01-2012, 10:57
|
#17 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: thrash metal, heavy metal, black metal, progresywny rock, klasyka, punk rock, post-metal
Gram na : - gitara elektryczna
Panel Piwny:
Otrzymał:
46 za 39 wypowiedzi
Postawił: 45
|
Hatriot jest bez polotu i zbyt monotonne. Już teraz śmierdzi cyfrą i nieudolnym podrabianiem Exodusa. Nie każdy może być jak Holt-Hunolt-Hunting lub Holt-Altus-Hunting.
Samowystarczalna jak automat
|
|
Rincewind regeneruje siły...
|
|
17-01-2012, 20:20
|
#18 (permalink)
|
|
Ladies
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: death
Panel Piwny:
Otrzymał:
19 za 7 wypowiedzi
Postawił: 28
|
Świetna kapela. Ma swój klimat i wiadomo czego po nich się spodziewać. Czas odkurzyć płyty. Dawno było słuchane.
|
|
Agnes regeneruje siły...
|
|
|
Agnes upija się dzisiaj na koszt:
|
|
28-01-2012, 17:59
|
#19 (permalink)
|
|
Ladies
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: thrash metal, Death, rock
Gram na : Niestety nie, śpiewam.
Panel Piwny:
Otrzymał:
3 za 1 wypowiedź
Postawił: 0
|
No założycielami thrashu to panowie z Exodusa nie są, ale mają dobre, charakterystyczne brzmienie i nieźle łoją  Podchodzi mi 'Fabulous Disaster' i 'Pleasures of the Flesh' ostatnio.
|
|
evil_chuck regeneruje siły...
|
|
| Podoba Ci się ten temat? Kliknij ikonę poniżej! |
|
|
Tagi
|
1985, album, ban, bas, black, black metal, brzmienie, exodus, fakt, foty, kapela, klimat, love, metal, metallica, ostatnio, płytę, płyta, płyty, po polsku, pod, praca, prawo, punk, slayer, thrash, thrash metal, trzeszczol, venom, youtube, zespół  |
| Narzędzia wątku |
Przeszukaj ten temat |
|
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|