|
|
|
28-04-2010, 11:20
|
#1 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Thrash,death,heavy metalcore,rock,blues
Gram na : gitare juz mam ale brakuje mi silnej woli
zeby sie nauczuc grac;D
Panel Piwny:
Otrzymał:
34 za 28 wypowiedzi
Postawił: 84
|
Megadeth
Megadeth – amerykańska grupa wykonująca thrash metal, założona w kwietniu 1983 roku z inicjatywy Dave Mustaine'a. Zespół odniósł ogromny sukces komercyjny i artystyczny. Jeden z największych spośród heavymetalowych zespołów. Megadeth sprzedało ponad 20 milionów albumów na całym świecie[1], zdobywając sześć platynowych płyt i siedem nominacji do nagród Grammy. Megadeth należy do Wielkiej Czwórki Thrash Metalu, razem z Metalliką, Slayerem i Anthrax.Muzyka Megadeth charakteryzuje się dynamicznymi kompozycjami z bardzo szybko i agresywnie granymi riffami gitar. łatwo rozpoznawalny jest również śpiew wokalisty i gitarzysty Dave'a Mustaine'a
Aktualny skład:
Dave Mustaine – gitara prowadząca/rytmiczna, śpiew (od 1983)
Chris Broderick – gitara prowadząca/rytmiczna (od 2008)
David Ellefson – gitara basowa (od 1983 - 2002 ; 2010- obecnie)
Shawn Drover – instrumenty perkusyjne (od 2004)
Dyskografia:
Killing Is My Business... and Business Is Good! (1985)
Peace Sells... But Who's Buying? (1986)
So Far, So Good... So What! (1988)
Rust in Peace (1990)
Countdown to Extinction (1992)
Youthanasia (1994)
Cryptic Writings (1997)
Risk (1999)
The World Needs a Hero (2001)
The System Has Failed (2004)
United Abominations (2007)
Endgame (2009)
teraz moja ulbiona piosenka Megadeth
Co nich sądzicie??
Ostatnio edytowane przez andre6616 ; 24-01-2012 o 20:41
|
|
andre6616 regeneruje siły...
|
|
15-04-2011, 23:47
|
#2 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Głównie Thrash, kalsyczny Heavy Metal, troche Melodic death, i po trochu innych
Gram na : Próbuje ,,grać'' na gitarze ;)
Panel Piwny:
Otrzymał:
11 za 8 wypowiedzi
Postawił: 25
|
Aż dziw bierze że nikt w tym temacie nic nie odpowiedzial... a ze od dlugiego czasu forum zyje niemalze samym offtopem to postanowilem wskrzesic jakis temat o muzyce. przyznam sie bez bicia ze Megadeth zaczalem sluchac niedawno, bo nie moglem sie przemoc do glosu Dave'a. Killing is my bsiness..., peae sells, rust in peace przesluchane, z czego ostatnia jest moim zdaniem najlepsza (genialne riffy i solowki friedmana) a peace sells trohce brakuje. teraz kolej na wasze opinie na temat tego zespolu
|
|
FWojtekF regeneruje siły...
|
|
16-04-2011, 20:35
|
#3 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
zeby sie nauczuc grac;D
Panel Piwny:
Otrzymał:
34 za 28 wypowiedzi
|
mi sie zawsze podobal glos mustaine'a.rowniez uwazam ze 'Rust in peace' jest najlepsza,szczegolnie utwór 'holy wars' pierwsze plyty sa takie srednie ale jest kilka naprawde niezlych kawalkow.po RIP nie slucahlem zdadnej plyty tylko pojedyncze kawalki,osobiscie uwielbiam kawalek 'Go to hell'
ps: fajnie wojtku ze wyszles z inicjatywa
|
|
|
|
16-04-2011, 21:16
|
#4 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: heavy metal, hard rock, rock, melodic/power metal, gothic metal, grunge
Panel Piwny:
Otrzymał:
22 za 14 wypowiedzi
Postawił: 4
|
Sam nie wiem dlaczego ale bardzo mi się podoba album Youthanasia, możliwe dlatego, iż na tym albumie chłopaki pokazały nieco inny styl grania trochę bardziej w stylu heavy, a mniej thrashu.
|
|
saxon regeneruje siły...
|
|
03-05-2011, 17:32
|
#5 (permalink)
|
|
Moderator
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: thrash/death/stoner/hard rock/progressive/hardcore
Gram na : nerwach ;-[
Panel Piwny:
Otrzymał:
28 za 21 wypowiedzi
Postawił: 64
|
Cytat:
Napisał saxon
Sam nie wiem dlaczego ale bardzo mi się podoba album Youthanasia, możliwe dlatego, iż na tym albumie chłopaki pokazały nieco inny styl grania trochę bardziej w stylu heavy, a mniej thrashu.
|
z tego co kojarzę, to miał być album, którego popularnośc miała się zrównać z sukcesem Black Albumu Metalliki (jeśli się mylę, prosze mnie poprawić). Wszem i wobec znana jest wielka blizna na sercu Dave'a Mustaine'a w związku z wyrzuceniem go z tego zespołu. "The Four Horseman" to kawąłek jego autorstwa, a robocza nazwa kawałka to "Mechanix" (który można usłyszeć an pierwszej płycie Megadeth). Jesli już miałbym porównywac te 2 wielkie zespoły, to twierdzę, że debiut Rudego był lepszy. "Peace Sells..." spoko, "RiP" znakomite", póżniej już było trochę gorzej.
Kolejną zwyżkę formy Megadeth zanotowało na "Criptic Writings" oraz na "The System Has Filed", kolejne 2 albumy potwierdzają już ich klasę. Polecam m.in.:
Ostatnio edytowane przez Yoss ; 04-05-2011 o 15:34
Powód: źle wstawione filmy
|
|
Asarhadon regeneruje siły...
|
|
16-07-2011, 16:24
|
#6 (permalink)
|
|
Moderator
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: thrash/death/stoner/hard rock/progressive/hardcore
Gram na : nerwach ;-[
Panel Piwny:
Otrzymał:
28 za 21 wypowiedzi
Postawił: 64
|
Nowy album Megadeth zwać się będzie "TH1RT3EN". Ma się on ukazać 1.11.2011 roku.
Ostatnio edytowane przez Asarhadon ; 16-07-2011 o 16:42
|
|
Asarhadon regeneruje siły...
|
|
17-07-2011, 10:12
|
#7 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: heavy metal, hard rock, rock, melodic/power metal, gothic metal, grunge
Panel Piwny:
Otrzymał:
22 za 14 wypowiedzi
Postawił: 4
|
Super wiadomość, zawsze z niecierpliwością czekam na nowe wydawnictwa Megadeth
|
|
saxon regeneruje siły...
|
|
17-07-2011, 10:28
|
#8 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: http://www.lastfm.pl/user/Exbitz
Gram na : Growl
Panel Piwny:
Otrzymał:
55 za 42 wypowiedzi
Postawił: 87
|
Ciekawe jak będzie się ono miało do nowej LP-ki Metalliki, która wychodzi pod koniec tego roku albo na początku następnego.
|
|
exbitz regeneruje siły...
|
|
17-07-2011, 21:30
|
#9 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
zeby sie nauczuc grac;D
Panel Piwny:
Otrzymał:
34 za 28 wypowiedzi
|
mysle sobie ze dave juz jakis czas temu dal sobie spokoj by byc lepszym niz metallica.Jak ogladalem Some kond of monster to Dave sprawial tam wrazenie czlowieka bardzo zakompleksionego z powodu tego ze zostal wyrzucony z metalliki.
PS.sluchal ktos plyty Risk??z teog co czytalem to rudy i spólka naprawde przegieli pale i zrobili plyte pop-rockowa.
|
|
|
|
18-07-2011, 03:14
|
#10 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: thrash metal, heavy metal, black metal, progresywny rock, klasyka, punk rock, post-metal
Gram na : - gitara elektryczna
Panel Piwny:
Otrzymał:
46 za 39 wypowiedzi
Postawił: 45
|
Cytat:
Napisał andre6616
mysle sobie ze dave juz jakis czas temu dal sobie spokoj by byc lepszym niz metallica.Jak ogladalem Some kond of monster to Dave sprawial tam wrazenie czlowieka bardzo zakompleksionego z powodu tego ze zostal wyrzucony z metalliki.
PS.sluchal ktos plyty Risk??z teog co czytalem to rudy i spólka naprawde przegieli pale i zrobili plyte pop-rockowa.
|
Tak, przegięli pałę. A to dlatego, że Dave chciał mieć hit na miarę pierwszego miejsca w billboardzie.
W Some Kind Of Monster tak to wyszło, ponieważ większość wycięli. Rozmowa Larsa i Dave'a trwała półtorej godziny, a pokazano tylko fragment pokazujący rudego od złej strony.
Ostatecznie dopuścili to w takiej formie bez akredytacji Mustaine'a, choć ustalenia były zupełnie inne.
Samowystarczalna jak automat
|
|
Rincewind regeneruje siły...
|
|
| Podoba Ci się ten temat? Kliknij ikonę poniżej! |
|
|
Tagi
|
(2009, (2009), 1985, 1988, 1990, 1992, 1994, 1997, 1999, 2001, 2002, 2004, 2007, 2008, 2008), 2009, 2010, album, endgame, forum, gitara, gra, heavy, hero, metal, muzyka, nowe, opinie, remastered, skład, system, thrash, thrash metal, youtube, zespół  |
| Narzędzia wątku |
Przeszukaj ten temat |
|
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|