|
|
|
21-12-2009, 09:22
|
#1 (permalink)
|
|
Pijawa
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Metal
Gram na : Gitara elektryczna
Panel Piwny:
Otrzymał:
0 za 0 wypowiedzi
Postawił: 0
|
Slayer
Nic dodać nic ująć.
Zespół założony w 1981 roku, zaliczany do Wielkiej Czwórki thrash metalu.
W swojej już długiej karierze dali radę wydać 10 płyt studyjnych, ostatnio World Painted Blood.
* Show No Mercy (3 grudnia, 1983)
* Hell Awaits (16 września, 1985)
* Reign in Blood (7 października, 1986)
* South of Heaven (5 lipca, 1988)
* Seasons in the Abyss (9 października, 1990)
* Divine Intervention (27 września, 1994)
* Diabolus in Musica (9 czerwca, 1998)
* God Hates Us All (11 września, 2001)
* Christ Illusion (8 sierpnia, 2006)
* World Painted Blood (2 listopada 2009])
Skład, poza perkusistą od początku istnienia był taki sam.
- Kerry King, gitara
- Jeff Hanneman, gitara
- Tom Araya, bas,wokal
- Dave Lombardo
Ich muzyka ma miliony fanów na całym świecie, bez nich nie było by połowy znanych nam i szanowany zespołów metalowych (m.in Machine Head,Lamb of God)
Slayer znowu zaszczyci Polskę koncertem 16 czerwca razem z Metallicą,Megadeth,Anthrax,Behemoth oraz Mastodonem \m/ To bedzie rozkurw
Ostatnio edytowane przez Damael ; 21-12-2009 o 09:42
|
|
Damael regeneruje siły...
|
|
05-03-2010, 19:26
|
#2 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Thrash,death,heavy metalcore,rock,blues
Gram na : gitare juz mam ale brakuje mi silnej woli
zeby sie nauczuc grac;D
Panel Piwny:
Otrzymał:
34 za 28 wypowiedzi
Postawił: 84
|
jeden z moich ulubionych zespolow,dziwne ze nikt tu jeszcze nie napisal.slayer mial bardzo duzy wplyw na muzyke metalowa,moim zdaniem doprowadzili ja do ekstremium mozliwosci i otworzyli droge innym zespolom metalowym na odniesienie sukcesu
|
|
andre6616 regeneruje siły...
|
|
05-03-2010, 20:37
|
#3 (permalink)
|
|
Ladies
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: rock, metal
Gram na : niczym :)
Panel Piwny:
Otrzymał:
6 za 6 wypowiedzi
Postawił: 19
|
Cytat:
Napisał andre6616
jeden z moich ulubionych zespolow,dziwne ze nikt tu jeszcze nie napisal.slayer mial bardzo duzy wplyw na muzyke metalowa,moim zdaniem doprowadzili ja do ekstremium mozliwosci i otworzyli droge innym zespolom metalowym na odniesienie sukcesu
|
hm. to dlatego, że wszyscy inni to wiedzą
|
|
\m/rockstar95 regeneruje siły...
|
|
16-04-2011, 20:48
|
#4 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Thrash,death,heavy metalcore,rock,blues
Gram na : gitare juz mam ale brakuje mi silnej woli
zeby sie nauczuc grac;D
Panel Piwny:
Otrzymał:
34 za 28 wypowiedzi
Postawił: 84
|
co prawda byla tu juz dyskusja ale z powodow problemu z serwerem zostala utracona.byloby fajnie jakbyscie ponownie wyrazili zdanie na temat tej kapeli.
zaczne wiec od siebie.Do Slayera dlugo nie moglem sie przemoc,kiedys gral dla mnie za ostra muzyke,ale dzisiaj wraz z Metallika to moje 2 ulubione zespoly.moja ulubiona plyta jest 'Seassons in the abyss',a nastepnie "Reign in blood", "Show no mercy","South of heaven","Divine Intervention" "DIM"
plyty "GHUA" i "CI" nie przypadly mi do gustu poza paroma kawałkami a "World painted blood" to ich najlpesza plyta od czasu "DIM"
|
|
andre6616 regeneruje siły...
|
|
16-04-2011, 21:12
|
#5 (permalink)
|
|
Moderator
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Mastodon, Gazpacho, Void Of Silence
Gram na : Washburn Wi 14 i Ibanez TBX 15 R.
Panel Piwny:
Otrzymał:
47 za 40 wypowiedzi
Postawił: 30
|
Ja mimo kilku podejść nie jestem w stanie zrozumieć ich fenomenu. Do wielkiej czwórki thrashu bym raczej wpisał Testament niż Slayera.
|
Yoss regeneruje siły...
|
|
16-04-2011, 23:07
|
#6 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Głównie Thrash, kalsyczny Heavy Metal, troche Melodic death, i po trochu innych
Gram na : Próbuje ,,grać'' na gitarze ;)
Panel Piwny:
Otrzymał:
11 za 8 wypowiedzi
Postawił: 25
|
Yoss, z wielka czwórką to jest tak ze tam są zespoły które posprzedawały najwięcej płyt a nie koniecznie te które graja najlepszą/najfajniejszą/najciekawszą muzykę, bądź co bądź slayera lubię, szczególnie albumy od Show no Mercy do SiTA. Divine Intervention do mnie jakoś nie trafia,kolejne płyty z lat 90. tak samo. Od Got Hates us all do dzisiaj jest lepiej, chociaż jest spora różnica wynikająca prawdopodobnie z tego ze 'pałeczkę' w zespole przejął King.
|
|
FWojtekF regeneruje siły...
|
|
17-04-2011, 10:33
|
#7 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: http://www.lastfm.pl/user/Exbitz
Gram na : Growl
Panel Piwny:
Otrzymał:
55 za 42 wypowiedzi
Postawił: 87
|
Cytat:
Napisał Yoss
Ja mimo kilku podejść nie jestem w stanie zrozumieć ich fenomenu. Do wielkiej czwórki thrashu bym raczej wpisał Testament niż Slayera.
|
+1 dla Ciebie, mam takie same odczucia.
|
|
exbitz regeneruje siły...
|
|
17-04-2011, 10:36
|
#8 (permalink)
|
|
Przybysz
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Black/Death/Heavy/Power/Melodic Death/Pagan/Blackened Death Metal
Gram na : Gitara, Keyboard
Panel Piwny:
Otrzymał:
8 za 4 wypowiedzi
Postawił: 4
|
Ja czasem Slayera posłucham, ale jakiegoś większego zamiłowania do nich nie mam. Mimo to "Reign in Blood" rozpierdala wszystko.
|
|
Steele regeneruje siły...
|
|
02-05-2011, 16:39
|
#9 (permalink)
|
|
Moderator
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: thrash/death/stoner/hard rock/progressive/hardcore
Gram na : nerwach ;-[
Panel Piwny:
Otrzymał:
28 za 21 wypowiedzi
Postawił: 64
|
Slayer towarzyszy mi niemal od początku mojego zainteresowania muzyka metalową. jest to jedyny zespół z tzw. "Wielkiej Czwórki" który ani na krok nie opuścił thrash metalowych rejonów.
Pierwszym albumem jaki usłyszałem był "God Hates Us All" który mnie te kilka lat temu zmiażdżył. jak się później okazało, inne płyty Zabójcy lepiej mi podeszły (GHUA uważam za przeciętna płytę, jednak cenię eksperyment na jaki odważyła się taka legenda) - "Seassons In The Abbyss (zdecydowanie numer 1), niedoceniane "Undisputed Attitude" (ze świetnymi punkowymi coverami i chyba najwolniejszym kawałkiem Slayera, walcowatym "Gemini") oraz "Christ Illusion". "RiB" kiedyś miażdżyło, ale po odkryciu szybszych i bardziej agresywnych płyt thrashmetalowych, moje odczucia wobec tego albumu są mniej entuzjastyczne. Choć na żywo te kawałki wypadają świetnie.
Ostatnia płyta - "World Painted Blood" to solidna porcja grania. na + czyste wokale i więcej hardcorowych riffów. Jeff po rehabilitacji wrócił do siebie i pozostaje tylko czekać na nowy materiał.
|
|
Asarhadon regeneruje siły...
|
|
02-05-2011, 16:50
|
#10 (permalink)
|
|
Pani Manager
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: rock.metal.grunge.punk.
Gram na : gitarra
Panel Piwny:
Otrzymał:
22 za 18 wypowiedzi
Postawił: 26
|
Szczerze mówiąc dopiero rozpoczynam przygodę ze Slayerem (nota bene za namową Francuza) jak na razie przesłuchałam chyba dwie płyty. Ale mam już praktycznie całą ich dyskografię. Właśnie wgrywam ostatnie ich płyty. I zamierzam słuchać, słuchać, słuchać.
Szczerze mówiąc nie znam się na metalu tak bardzo, nie mam porównania z innymi, ale wiem co mi się podoba i chyba to jest najważniejsze.
Tak więc podzielę się odczuciami po przesłuchaniu całości
|
|
Inka regeneruje siły...
|
|
| Podoba Ci się ten temat? Kliknij ikonę poniżej! |
|
|
Tagi
|
1985, 1988, 1990, 1994, 1998, 2001, 2006, 2009, albumy, bas, behemoth, death, dyskusja, gra, heavy, inne, kasety, king, lamb of god, mercy, muzyka, najważniejsze, od siebie, ostatnio, pain, pod, płyta, płytę, płyty, reign in blood, slayer, thrash, world painted blood, zespół, zespoły  |
| Narzędzia wątku |
Przeszukaj ten temat |
|
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|