metalzone.pl
Dołącz już teraz! Bogaty dział download, nowości ze świata muzyki.
portal
Tabulatury Sklep - akcesoria rock/metal
nawigacja
Newsy
Nowości CD/DVD
Ogłoszenia rock/metal
Mapa Metalzonowców
strefa usera
Mój profil

Get Adobe Flash player

Kliknij » zostanie otwarty player w nowym oknie!

Podoba Ci się nasza strona ?
Kliknij button poniżej!

oraz

stare 21-12-2009, 09:22   #1 (permalink)
Pijawa

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: Metal

Gram na : Gitara elektryczna

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie Slayer

Nic dodać nic ująć.
Zespół założony w 1981 roku, zaliczany do Wielkiej Czwórki thrash metalu.
W swojej już długiej karierze dali radę wydać 10 płyt studyjnych, ostatnio World Painted Blood.

* Show No Mercy (3 grudnia, 1983)
* Hell Awaits (16 września, 1985)
* Reign in Blood (7 października, 1986)
* South of Heaven (5 lipca, 1988)
* Seasons in the Abyss (9 października, 1990)
* Divine Intervention (27 września, 1994)
* Diabolus in Musica (9 czerwca, 1998)
* God Hates Us All (11 września, 2001)
* Christ Illusion (8 sierpnia, 2006)
* World Painted Blood (2 listopada 2009])

Skład, poza perkusistą od początku istnienia był taki sam.

- Kerry King, gitara
- Jeff Hanneman, gitara
- Tom Araya, bas,wokal
- Dave Lombardo

Ich muzyka ma miliony fanów na całym świecie, bez nich nie było by połowy znanych nam i szanowany zespołów metalowych (m.in Machine Head,Lamb of God)
Slayer znowu zaszczyci Polskę koncertem 16 czerwca razem z Metallicą,Megadeth,Anthrax,Behemoth oraz Mastodonem \m/ To bedzie rozkurw

Ostatnio edytowane przez Damael ; 21-12-2009 o 09:42
Damael regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
stare 05-03-2010, 19:26   #2 (permalink)
The Evil

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: Thrash,death,heavy metalcore,rock,blues

Gram na : gitare juz mam ale brakuje mi silnej woli zeby sie nauczuc grac;D

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

jeden z moich ulubionych zespolow,dziwne ze nikt tu jeszcze nie napisal.slayer mial bardzo duzy wplyw na muzyke metalowa,moim zdaniem doprowadzili ja do ekstremium mozliwosci i otworzyli droge innym zespolom metalowym na odniesienie sukcesu
andre6616 regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
stare 05-03-2010, 20:37   #3 (permalink)
Ladies

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: rock, metal

Gram na : niczym :)

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

Cytat:
Napisał andre6616 Zobacz post
jeden z moich ulubionych zespolow,dziwne ze nikt tu jeszcze nie napisal.slayer mial bardzo duzy wplyw na muzyke metalowa,moim zdaniem doprowadzili ja do ekstremium mozliwosci i otworzyli droge innym zespolom metalowym na odniesienie sukcesu
hm. to dlatego, że wszyscy inni to wiedzą
\m/rockstar95 regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
stare 16-04-2011, 20:48   #4 (permalink)
The Evil

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: Thrash,death,heavy metalcore,rock,blues

Gram na : gitare juz mam ale brakuje mi silnej woli zeby sie nauczuc grac;D

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

co prawda byla tu juz dyskusja ale z powodow problemu z serwerem zostala utracona.byloby fajnie jakbyscie ponownie wyrazili zdanie na temat tej kapeli.
zaczne wiec od siebie.Do Slayera dlugo nie moglem sie przemoc,kiedys gral dla mnie za ostra muzyke,ale dzisiaj wraz z Metallika to moje 2 ulubione zespoly.moja ulubiona plyta jest 'Seassons in the abyss',a nastepnie "Reign in blood", "Show no mercy","South of heaven","Divine Intervention" "DIM"
plyty "GHUA" i "CI" nie przypadly mi do gustu poza paroma kawałkami a "World painted blood" to ich najlpesza plyta od czasu "DIM"
andre6616 regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
stare 16-04-2011, 21:12   #5 (permalink)
Moderator

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: Mastodon, Gazpacho, Void Of Silence

Gram na : Washburn Wi 14 i Ibanez TBX 15 R.

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

Ja mimo kilku podejść nie jestem w stanie zrozumieć ich fenomenu. Do wielkiej czwórki thrashu bym raczej wpisał Testament niż Slayera.

Joseph Heller - Paragraf 22
Yoss regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
stare 16-04-2011, 23:07   #6 (permalink)
Pozytywnie uzależniony

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: Głównie Thrash, kalsyczny Heavy Metal, troche Melodic death, i po trochu innych

Gram na : Próbuje ,,grać'' na gitarze ;)

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

Yoss, z wielka czwórką to jest tak ze tam są zespoły które posprzedawały najwięcej płyt a nie koniecznie te które graja najlepszą/najfajniejszą/najciekawszą muzykę, bądź co bądź slayera lubię, szczególnie albumy od Show no Mercy do SiTA. Divine Intervention do mnie jakoś nie trafia,kolejne płyty z lat 90. tak samo. Od Got Hates us all do dzisiaj jest lepiej, chociaż jest spora różnica wynikająca prawdopodobnie z tego ze 'pałeczkę' w zespole przejął King.
FWojtekF regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
stare 17-04-2011, 10:33   #7 (permalink)
The Evil

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: http://www.lastfm.pl/user/Exbitz

Gram na : Growl

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

Cytat:
Napisał Yoss Zobacz post
Ja mimo kilku podejść nie jestem w stanie zrozumieć ich fenomenu. Do wielkiej czwórki thrashu bym raczej wpisał Testament niż Slayera.
+1 dla Ciebie, mam takie same odczucia.
exbitz regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
stare 17-04-2011, 10:36   #8 (permalink)
Przybysz

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: Black/Death/Heavy/Power/Melodic Death/Pagan/Blackened Death Metal

Gram na : Gitara, Keyboard

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

Ja czasem Slayera posłucham, ale jakiegoś większego zamiłowania do nich nie mam. Mimo to "Reign in Blood" rozpierdala wszystko.
Steele regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
stare 02-05-2011, 16:39   #9 (permalink)
Moderator

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: thrash/death/stoner/hard rock/progressive/hardcore

Gram na : nerwach ;-[

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

Slayer towarzyszy mi niemal od początku mojego zainteresowania muzyka metalową. jest to jedyny zespół z tzw. "Wielkiej Czwórki" który ani na krok nie opuścił thrash metalowych rejonów.
Pierwszym albumem jaki usłyszałem był "God Hates Us All" który mnie te kilka lat temu zmiażdżył. jak się później okazało, inne płyty Zabójcy lepiej mi podeszły (GHUA uważam za przeciętna płytę, jednak cenię eksperyment na jaki odważyła się taka legenda) - "Seassons In The Abbyss (zdecydowanie numer 1), niedoceniane "Undisputed Attitude" (ze świetnymi punkowymi coverami i chyba najwolniejszym kawałkiem Slayera, walcowatym "Gemini") oraz "Christ Illusion". "RiB" kiedyś miażdżyło, ale po odkryciu szybszych i bardziej agresywnych płyt thrashmetalowych, moje odczucia wobec tego albumu są mniej entuzjastyczne. Choć na żywo te kawałki wypadają świetnie.

Ostatnia płyta - "World Painted Blood" to solidna porcja grania. na + czyste wokale i więcej hardcorowych riffów. Jeff po rehabilitacji wrócił do siebie i pozostaje tylko czekać na nowy materiał.
Asarhadon regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
stare 02-05-2011, 16:50   #10 (permalink)
Pani Manager

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: rock.metal.grunge.punk.

Gram na : gitarra

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

Szczerze mówiąc dopiero rozpoczynam przygodę ze Slayerem (nota bene za namową Francuza) jak na razie przesłuchałam chyba dwie płyty. Ale mam już praktycznie całą ich dyskografię. Właśnie wgrywam ostatnie ich płyty. I zamierzam słuchać, słuchać, słuchać.

Szczerze mówiąc nie znam się na metalu tak bardzo, nie mam porównania z innymi, ale wiem co mi się podoba i chyba to jest najważniejsze.

Tak więc podzielę się odczuciami po przesłuchaniu całości
Inka regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Podoba Ci się ten temat? Kliknij ikonę poniżej!

Tagi
1985, 1988, 1990, 1994, 1998, 2001, 2006, 2009, albumy, bas, behemoth, death, dyskusja, gra, heavy, inne, kasety, king, lamb of god, mercy, muzyka, najważniejsze, od siebie, ostatnio, pain, pod, płyta, płytę, płyty, reign in blood, slayer, thrash, world painted blood, zespół, zespoły

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady postowania