Witam, jakieś 7(?) lat temu zostałem dumnym właścicielem gitary Markowej firmy Sky Way model "Oj Tam Oj Tam" (A tak serio to SH88 w starym malowaniu). Czyli gitara mająca kształ i osprzęt jak:
http://www.doppler-music.com/shop/images/SH88_3TS_1.jpg
Pomalowana jak:
http://www.doppler-music.com/shop/images/SH8_3TS_1.jpg
Oczywiście jak tylko się nią nacieszyłem i dotarłem do granic możliwości tego oto wiosła... (Jakieś 3 dni)
Gitara poszła w odstawkę.... Następne gitary pojawiały się i znikały, aż zakupiłem moje obecne cudeńko (ale to inna historia)
Tak więc "Oj tam Oj tam" leżał bez użytku (od czasu przewijając się przez ręce okolicznych "wypierdalaczy") aż jakieś 2 lata temu postanowiłem to cudeńko odmienić (albo jak nie wyjdzie to zepsuć bo mi szczerze nie zależało) Niewiele myśląc wykręciłem z gitary cały Hardware i ochoczo poszedłem na działkę gdzie już czekała szlifierka oscylacyjna. Gdy pozbyłem się lakieru oryginalnego nastąpiło rzeźbienie nowego kształtu... Szlifierką kątową ;D
Przepraszam za marną foto relacje, ale zamiast pstrykać fotki jak pojebany każdego kroku przerabiania po prostu pracowałem.
Więc wrzucam marne kilka zdjęć w bliżej nie określonej kolejności chronologicznej.
Równanie powierzchni po zrobieniu krztałtu:

Ja to ten po prawej, kolega ma zdecydowanie większe tysie od mnie.
Tutaj formowanie główki przy pomocy 11000 obr/min
To zdjęcie nie ma nic wspólnego z przerabianiem gitary ale chciałem się pochwalić, że byłen na woodstocku i że mam tatuaż na prawym barku:
Po wyrównaniu kształtu przyszedł czas na lakier, najpierw poszedł biały (zdjęcia oczywiście kurwa nie mam) Następnie nakleiłem maski, psikłem czarnym, odkleiłem maski, psikłem czarnym i psikłęm bezbarwnym. Oto Efekt:
ImageShack?¸ - Online Photo and Video Hosting
Nie przykręciłem jeszcze reszty szajsu bo piję piwo i jestem zmęczony po pracy, poza tym ten temat sam się nie utworzy

Proszę o opinie na temat nowego wcielenia Sky Way "Oj Tam Oj Tam"
Pozdrawiam!!!!