metalzone.pl
Dołącz już teraz! Bogaty dział download, nowości ze świata muzyki.
portal
Tabulatury Sklep - akcesoria rock/metal
nawigacja
Newsy
Nowości CD/DVD
Ogłoszenia rock/metal
Mapa Metalzonowców
strefa usera
Mój profil

Get Adobe Flash player

Kliknij » zostanie otwarty player w nowym oknie!

Podoba Ci się nasza strona ?
Kliknij button poniżej!

oraz

stare 12-03-2011, 12:41   #21 (permalink)
666
The Evil One
Ojciec redaktor

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: wszystko co ma nazwę rózną od ... TECHNO.... bleee

Gram na : chyba gitara ;]

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

łeee tam, nie prawda, ja np wcale takim wielkim katolikiem nie jestem, ale nawet nie śmiałabym wątpić że duchy, demony podróże astralne OUJA itd nie istnieją, oczywiscie nie udwodonie tego :P każdy dochodzi do tego w swoim własnym zakresie

ty Immortal i Saxon z teog co widze jesteście strasznie a-kościelni, i wydaje mi się, że u was jest trochę też tak że nie wypieracie tego tylko ze wzgl na siebie, ale i też bo Kościół tak twierdzi :P (może tak nie jest, ale z tego co piszecie to tak mi tu wynika ^^)

hehe
Się powiesić)

"Początek Wiersza" Rafał Wojaczek
roszpun regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
stare 12-03-2011, 13:01   #22 (permalink)
The Evil

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: Metal, Rock, Elektroniczna

Gram na : Śpiew (Czysty, growl, skrzek), gitara basowa

Piwka Panel Piwny:
Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do Immortal-Soul
Domyślnie

roszpun jestem anty-religijny nie anty-kościelny, nie wierzę w żadnego boga czy to Bóg, Shiva, Zeus, Hera, Seth, Jozue, Jahwe i.t.d. i.t.p, religie to wymysły chorych głów nic więcej, niczym więcej są też ich śmieszne szukanie zła we wszystkim co człowieka otacza. Bo wkrótce się okaże że twaróg pół-tłusty też jest dziełem zła, że nie można słuchać Pink Floydów bo to dzieło szatana, jeździć rowerem bo to też jakoś wiąże się z diabłem.

PS: Słów Piranii nie skomentuje mam lepsze rzeczy niż na odpisywanie jej śmiesznych tez.

PS2: Z tego forum się miazga robi nie forum muzyczne. Pirania może nie na to forum weszłaś i nie znosisz krytyki kogoś kto patrzy trzeźwym okiem na to co porabiają wszelkie religie.

Julian Tuwim
Immortal-Soul regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
stare 12-03-2011, 13:25   #23 (permalink)
666
The Evil One
Ojciec redaktor

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: wszystko co ma nazwę rózną od ... TECHNO.... bleee

Gram na : chyba gitara ;]

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

przepraszam, źle to zinterprtowałam, no to anty religijny

łeee przesadzasz, teraz to opisałeś fanatyków religijnych, a nie zwykłego człowieka z jakiejś tam religi

a co porabiają religie? strasznie sie na nie uwzieliście :P jako chrześcijanin pytam co ci przeszkadza w mojej religii?
nie ma być to złośliwe, po protu skoro tak ciągle po tym jeździcie chce wiedzieć :P

EDIT: przepraszam że wolno odpisuje, ale komputer strasznie mi tnie ;/
Się powiesić)

"Początek Wiersza" Rafał Wojaczek
roszpun regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
stare 12-03-2011, 15:20   #24 (permalink)
Przybysz

Zwiń / Rozwiń info

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

Immortal-Soul sam jesteś śmieszny, tyle Ci powiem. Mądrzyć się potrafisz, ale odpisać po ludzku i tolerancyjnie nie umiesz. Mylisz się nie mam Ci za złe tego, że masz - jak to ująłeś - trzeżwe spojrzenie na rzeczywistość, chodziło mi raczej o sposób w jaki to wszystko ująłeś, lekceważący i obraźliwy, nie powiem nawet przykry.

Tak się według Ciebie zachowuje ktoś dorosły kto dużo wie o świecie?
Pirania regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
stare 12-03-2011, 16:39   #25 (permalink)
Przybysz

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: Black Metal

Gram na : instrumenty strunowe

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

Pirania, za przeproszeniem... Co ty pierdolisz jakie duchy i opętania ? Takie rzeczy nie istnieją, duch jest tak samo nierealny jak elf, albo zrób sobie przerwe z fantastyką albo przestań oglądać archiwum X. Najgorsze jest własnie to jak ktoś w młodym wieku wciągnie się w taki temat i póxniej przez lata utrwala się w przekonaniu ze wszedzie czają się demony, diabły, elfy, gobliny i inne wytwory wyobraźni autorów książek i bzdurnych sensacji. Chociaż jeśli opętania są dla ciebie tak waznym temat to wporządku ze się tym interesujesz, ale nie wmawiaj nikomu że jeśli nie wierzy w duchy to nie zna życia. dziekuje Amen.
TruciznaBoga regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
TruciznaBoga upija się dzisiaj na koszt 3 osób:
andre6616 (12-03-2011), Cruisher (12-03-2011), Patelnia (12-03-2011)
stare 12-03-2011, 17:08   #26 (permalink)
Przybysz

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: True Norwegian Black Metal

Gram na : Gitarze elektrycznej

Piwka Panel Piwny:
Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do JesusFromHell
Domyślnie

Dobra.. Napisze wam parę rzeczy a wy dajcie na luz.

Otóż z rozmów przeprowadzonych prze zemnie z księdzem egzorcystą (byłym) pracującym później w mojej szkole średniej, wynika parę ważnych rzeczy!
Będę pisał punkty a później wyjaśniał co i jak.

1. Nie zdajemy sobie sprawy ile osób wokół nas jest opętanych.
2. Egzorcysta nie ma na nic czasu (moim zdaniem to ksiądz z prawdziwym powołaniem).
3. Wciąż jeszcze nauka nie potrafi wyjaśnić kwestii opętania.
4. To nie choroba, psychika, ani nic z tych rzeczy.

Ad.1.
Z rozmów przeprowadzonych z moim księdzem na temat jego "poprzedniego powołania" (jak sam to nazywał) wynika że co 7 człowiekowi na Ziemi grozi opętanie bądź jest opętany a o tym nie wie. Co 5 osobie budząc się w nocy, wydaje się że ktoś go obserwuje. Ale nie bójcie się bo to na pewno nie jest opętanie!
Ksiądz wyjaśniał mi że osoby, które uważane są często za chore psychicznie przychodzą do niego z prośbą o sprawdzenie ich aury..

Ad.2.
Egzorcysta z którym miałem możliwość rozmowy był zdziwiony gdy zapytałem go o to ile dni w tygodniu pracował i ilu ludzi zgłaszało się do niego. W odpowiedzi powiedział - Ja nie mam w ogóle czasu wolnego... Powinność to powinność. Dziennie jeżdżę do około 17 osób. Bardzo wielu z nich to ludzie atakowani przez demony, a nie wiedzą jeszcze czym grozi nie usunięcie ich z jego duszy. - ten egzorcysta pracuje 24h/d i 7dni w tygodniu. Czasem w wakacje kuria daje mu miesiąc wolnego aby mógł wyjechać do Watykanu po błogosławieństwo Papieża.

Ad.3.
Naukowcy zwyczajnie uważają "opętanie" za chorobę psychiczną, ponieważ tylko tak potrafią to wytłumaczyć! Zjawiska duchowe dla nich nie istnieją. Wyszukują w takich przypadkach tylko schorzeń psychicznych i porównują objawy. Jak robią egzorcyści aby sprawdzić czy człowiek jest bądź może byc opętany? To bardzo proste. Przy osobie podejrzanej o opętanie, egzorcysta wprowadza egzorcyzm wstępny, czyli wymawia słowa egzorcyzmu ALE TYLKO W MYÂLACH! Nie wymawia żadnego słowa na głos, a gdy "pacjent" zareaguje dygotaniem ciała bądź krzykiem, to znaczy że osoba ma w sobie demona bądź ich większą liczbę.

Ad.4.
Oczywiście nie musicie w opętanie i egzorcyzmy wierzyć, ja tylko przedstawiłem wam krótko pracę pewnego księdza z dużego miasta Poznania, gdzie wielu ludzi leży w swoich mieszkaniach i ginie pod ciężarem demonów w swojej duszy. Gdy jest coś nie tak, zastanówcie się co z tym zrobić. Mimo wszystko najpierw trzeba się udać do lekarza psychiatry bądź psychologa, jeżeli oni nie pomogą to mam nadzieję, że dzięki temu postowi będziecie wiedzieć gdzie trzeba się udać.

Wywiad na potrzeby własne przeprowadziłem z księdzem pracującym w mojej szkole w roku 2007.

Ostatnio edytowane przez JesusFromHell ; 12-03-2011 o 17:12
JesusFromHell regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
JesusFromHell upija się dzisiaj na koszt 2 osób:
Cruisher (12-03-2011), roszpun (12-03-2011)
stare 12-03-2011, 17:49   #27 (permalink)
Przybysz

Zwiń / Rozwiń info

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

Trucizna Boga, nic nikomu nie wmawiam, dziwi mnie czemu inni próbują mi wmówić 'Nie wierz w to, beee to jest beee i nie istnieje, to bajeczki wyssane z palca' Mam prawo wierzyć w co chcę. Więc ode mnie proszę się odpierdolić 'za przeproszeniem' Nigdy nawet nie oglądałam archiwum X, rzadko czytam książki fantastyczne, ostatnio moją jedyną lekturą jest lektura powojenna, więc wypraszam sobie to, ze jestem jakimś maniakiem zgłebiającym to czy istnieje życie w kosmosie, czy elfy sprzątają nasze szafki, czy krasnale i gobliny prowadzą wojnę między sobą.

I nie wmawiałam nikomu, że jeśli nie wierzy to nie zna życia. Przeciwnie. To ktoś mi wmawiał że skoro wierzę to nie znam życia, jestem za młoda i etc.

Ale wiem, owszem. Jestem przecież gówniarzem. Co ja tam mogę wiedzieć?

P.S. A zresztą piszcie co chcecie Mam gdzieś TAKIE odpowiedzi ;]

Ostatnio edytowane przez Pirania ; 12-03-2011 o 17:53
Pirania regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
stare 12-03-2011, 18:20   #28 (permalink)
Przybysz

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: True Norwegian Black Metal

Gram na : Gitarze elektrycznej

Piwka Panel Piwny:
Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do JesusFromHell
Domyślnie

Fju fju. Zażarta dyskusja widzę. Nie wiem dlaczego jak piszecie że jeden z drugim jesteście idiotami to wydaje mi się że taki wątek wtedy nie ma sensu? Dlatego że jedni są konserwatystami a drudzy wręcz przeciwnie. kto powiedział żeby wierzyć w to wszystko? NIKT! Ale nie można też narzucać komuś że jest dziecinny bo wierzy w takie rzeczy! No przepraszam ale zachowujmy się jak dorośli ludzie! Nikt tutaj nikomu nie narzuca zdania, a przynajmniej tak nie wolno! Każdy ma prawo myśleć co chce ale nie może tego narzucać innym. Są trzy rodzaje prawdy - Twoja Prawda, Moja Prawda i Gówno Prawda i każdy z was uważa inaczej, ze "jego prawda to gówno prawda". I DOBRZE ale to nie jest powód żeby się nawzajem obrażać .... mam nadzieje że zwrócicie na to uwagę.
stare 12-03-2011, 18:20   #29 (permalink)
Administrator

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: http://lastfm.pl/user/Cruisher

Gram na : na kaloryferze z sąsiadami

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

Ja się jeszcze odniosę do wcześniejszych wypowiedzi.
Ludzie już miałem zacząć banować gdzyby nie te dwie sensowne wypowiedzi - i za to piwo dla panów.

Roszpun - przetłumacz to co napisałaś na polski i wyjaśnij do czego odnosi się twoja wypowiedź bo ja jej nie rozumiem, szczególnie tego co zaznaczyłem:

Cytuje:
Cytat:
łeee tam, nie prawda, ja np wcale takim wielkim katolikiem nie jestem, ale nawet nie śmiałabym wątpić że duchy, demony podróże astralne OUJA itd nie istnieją, oczywiscie nie udwodonie tego :P każdy dochodzi do tego w swoim własnym zakresie

ty Immortal i Saxon z teog co widze jesteście strasznie a-kościelni, i wydaje mi się, że u was jest trochę też tak że nie wypieracie tego tylko ze wzgl na siebie, ale i też bo Kościół tak twierdzi :P (może tak nie jest, ale z tego co piszecie to tak mi tu wynika ^^)

hehe
Edit:

Nie chcę nikogo banować więc zamykam temat do końca weekendu.
Będziecie mieć czas ochłonąć i przeprosić się nawzajem.

[/QUOTE]Edit:

Temat ponownie otwarty.
Szalej roszpun :P

żyjemy z nadzieją że odkryjemy dlaczego ją mamy...
Cruisher regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
Cruisher upija się dzisiaj na koszt 2 osób:
JesusFromHell (12-03-2011), Patelnia (12-03-2011)
Odpowiedz

Podoba Ci się ten temat? Kliknij ikonę poniżej!

Tagi
bóg, choroba, demo, demon, demony, diabeł, duch, duchy, egzorcyzm, egzorcyzmy, film, filmy, historia, ksiądz, link, modlitwa, mścić, od siebie, opętanie, opinia, prawa, przed, punk, pytanie, szatan, the best, typu, umrzeć, wiara, youtube, zabawne, zebra, zmiany, zły duch, świat

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady postowania