metalzone.pl
Dołącz już teraz! Bogaty dział download, nowości ze świata muzyki.
portal
Tabulatury Sklep - akcesoria rock/metal
nawigacja
Newsy
Nowości CD/DVD
Ogłoszenia rock/metal
Mapa Metalzonowców
strefa usera
Mój profil

Get Adobe Flash player

Kliknij » zostanie otwarty player w nowym oknie!

Podoba Ci się nasza strona ?
Kliknij button poniżej!

oraz

stare 25-06-2010, 01:25   #1 (permalink)
Ladies & Moderator

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: metal/rock

Piwka Panel Piwny:
Wink Duchy , media . Wierzysz ? Przeczytaj i dowiedz sie więcej .

Dziś naszło mnie na temat o duchach . Najpierw może zacznę od przedstawienia tematu ...

Zacznijmy może od historii ( tj. od sióstr fox ) ...

Od wieków, pomimo wielu ostrzeżeń i zdecydowanych zakazów, w kolejnych pokoleniach pojawiali się
wciąż nowi zwolennicy nadzwyczajnych "spotkań" ze światem umarłych. Z czasem "duchy" zaczęły
przepowiadać przyszłość, dawać rady lekarskie i wskazówki alchemiczne.

Spirytyści twierdzą, że epoka "nowożytnego spirytyzmu" rozpoczęła się wraz z siostrami Fox i
wydarzeniami, jakie miały miejsce w Hydesville, w stanie Nowy Jork od dnia 31 marca 1848 roku.

Kliknij aby zobaczyć foto w pełnym rozmiarze .
Od lewej do prawej: Margaret, Kate i Leah Fox

Z siedmiorga dzieci państwa Johna i Margaret Fox, troje związanych było z owymi wydarzeniami: Lea
(34 lata), Margareta (14) i Kate (12). Najpierw całą rodzinę zaczęły nękać odgłosy kroków i stukanie w
ścianę. Uznawszy, że winę ponosi jakiś niespokojny duch, państwo Fox zauważyli, że stukanie idzie w ślad
za Margarettą i Kate, które w końcu zaczęły rozmawiać z "panem Rozszczepioną Stopą".

Stosując odpowiedni kod dziewczynki nauczyły się "rozmawiać" z duchem, który był sprawcą domowych
hałasów. Okazało się, że "nadawcą" był duch zmarłego komiwojażera, niejakiego Charlesa Rosna, który
przed laty został napadnięty i zamordowany w rodzinnym domu państwa Fox. Jego zwłoki spalono w
piwnicy.

Fox'ówny - autentyk czy ściema ? opinie i fakty .

Sąsiedzi potwierdzili autentyczność odgłosów i uzyskali odpowiedzi na własne pytania. Okazało się
wówczas, że poprzedni właściciele domu mieli podobne kłopoty. Zaczęto kopać w piwnicy, lecz bez
rezultatu. Nagła popularność tak dała się Foxom we znaki, że postanowili się wyprowadzić. Jednak
stukanie poszło za dwiema dziewczynkami. Duch wmawiał im, że zostały wybrane, by "przekonać
sceptyków o doniosłej prawdzie nieśmiertelności".

Zyskały w Nowym Jorku niezwykłą sławę. Podczas wielu seansów ani razu nie udowodniono im oszustwa.
Moda na spotkania z duchami ogarnęła szybko zarówno Stany Zjednoczone, jak i Europę. Spirytyści
głosili, że życie nie jest krótkim procesem biologicznym, ale częścią czegoś większego.

Utrzymywali, że po śmierci duch człowieka żyje po "drugiej stronie", zaś kontakt ze zmarłymi jest
możliwy za pośrednictwem mediów, które zazwyczaj wchodząc w trans, mogą też demonstrować inne
parapsychologiczne efekty, takie jak psychokineza, telepatia i wiedza uprzednia. W roku 1888 Kate i
Margaretta publicznie przyznały się do oszustwa. W rok później wycofały swe zeznanie. Nie miało to już
jednak większego znaczenia dla rozwoju spirytyzmu.

W Ameryce początki sekty, zwanej "kościołem spirytystycznym", dał Andrew Jackson Davis (1826-
1910), samouk, obdarzony wybitnymi zdolnościami medialnymi. Zajmował się nim magnetyzer
Levingston, korzystając z diagnozy chorób uzyskiwanych w transie. W 1845 roku Davis podyktował w
transie dzieło pt. The Principles of Nature, które dało mu rozgłos i stało się początkiem
angloamerykańskiej sekty.

W Polsce Cyprian Kamil Norwid pisał o zjawiskach spirytystycznych: "udziału w tem brać nie godzi się. To
jest pieniądz niesprawiedliwości". O pierwszym doświadczeniu spirytystycznym w nowożytnej oprawie "z
wirującym stolikiem" donosił w Krakowie "Czas" w roku 1853.

Córka księgarza, Czecha, miała być "bogata w siłę magnetyczną". Ukazało się wówczas także wiele
próbujących wyjaśnić zachodzące podczas seansów zjawiska metodami naukowymi. W tym też czasie, w
lipcu 1869 roku, ukazało się pierwsze w Polsce pismo spirytystyczne "Âwiatło Zagrobowe", które
wychodziło we Lwowie przez rok pod redakcjąMalwiny Gromadzińskiej, żony zamożnego krawca i
francuskiego emigranta Letronne.

Obecnie, na fali New Age, na nowo modne stały się seanse spirytystyczne i już nie przy wirujących
stolikach, lecz przy użyciu komputerów, magnetofonów, telefonów i telewizji. W USA powstał tzw. Ruch
Nadziei, który opłakując swoich bliskich zmarłych umożliwia kontaktowanie się z nimi za pomocą różnych
mediów.

Spirytyści XXI wieku . Wstąp do szkoły by wywoływać duchy !

Poniższe filmiki to taki instruktarz jak pracują takie media . Miłego oglądania .

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

YouTube Video

YouTube Video

YouTube Video

YouTube Video

A teraz czas na seans Darrena z 12 studentami . Zobaczcie te sztuczki

YouTube Video

YouTube Video

YouTube Video

YouTube Video

YouTube Video

YouTube Video

YouTube Video

I co myślicie ?

Mój up nie działa ? Nie pisz do mnie PM .
Zgłoś to w odpowiednim dziale !
Maja regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
stare 25-06-2010, 12:07   #2 (permalink)
The Evil

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: http://www.lastfm.pl/user/Exbitz

Gram na : Growl

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

Niezłe, niezłe... Myślę, że trudno w coś takiego uwierzyć, lecz, niewątpliwie jest to interesujące i te wszystkie opowieści o duchach musiały mieć jakieś swoje źródło...
exbitz regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
stare 25-06-2010, 13:13   #3 (permalink)
Pozytywnie uzależniony

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: Metal,Rock

Gram na : Gitara (każda nawet trochę na basie)

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

W Same Filmiki I Zdięcia Na Których Są Uchwycone Duchy Nie Wieże, Tak Samo Jak W Spirycystów , Ale Jeżeli Chodzi W Samą Wiare O Zjawisku Takim Jak Kontak Telepatyczny Co Poniektórych Z Osobami Zmorłymi W Takie Coś Wieże!!!
Patelnia regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
stare 25-06-2010, 14:49   #4 (permalink)
Ladies & Moderator

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: metal/rock

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

polecam te filmiki , najlepszy jest ten seans jak na końcu wchodzi ta dziewczyna , szczena opada

Mój up nie działa ? Nie pisz do mnie PM .
Zgłoś to w odpowiednim dziale !
Maja regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
stare 25-06-2010, 18:21   #5 (permalink)
The Evil

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: http://www.lastfm.pl/user/Exbitz

Gram na : Growl

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

Tego typu filmiki są reżyserowane, podobnie jak programy o duchach, jakiś czas temu oglądałem kilka odcinków na Discovery Science...
exbitz regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
stare 25-06-2010, 21:06   #6 (permalink)
Administrator

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: Metal/Rock/Punk/Reggae

Gram na : elektryk (Cort EVL-X4 + VOX + Zoom G2.1u )

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

No to z pewnością ktoś "pomagał" duchom w tym filmiku . Mi zajebiście spodobało się jedno stwierdzenie ,że wszyscy generalnie są nastawieni pozytywnie na takie seanse i z góry zakładają że wszystko pójdzie jak należy a jak nie to oskarża się ich że zakłócają przepływ energii .
Niezłe . W sumie fajna fucha choć robienie ludzi w konia całe życie to druga sprawa . Ciekawe ile taki seans kosztuje .
yazoo regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
stare 12-03-2011, 15:09   #7 (permalink)
Przybysz

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: goth metal, rock, punk

Gram na : skrzypce, altówka, fortepian

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

Chętnie bym zabrała udział w seansie spirystycznym, ale trzeba to robić z głową. Ducha może z tego seansu nie wyjdzie a wszystko co slyszymy i widzimy jest przyczyną naszego mózgu.
czarna-inna regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
stare 12-03-2011, 17:36   #8 (permalink)
Pozytywnie uzależniony

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: Metal,Rock

Gram na : Gitara (każda nawet trochę na basie)

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

Byłem na czymś takim 2 świece i spirytystka! Kur****a wydaliśmy z kumplem 250 zł żeby spirytystka powiedziała mi że moja pra pra pra babka czy coś takiego cieszy się że może mnie poznać a kumpel się dowiedział że jego (żyjący jeszcze) pra dziadek wybacza jego dziadkowi głupoty, ale kasy nie chciała oddać!
byliśmy wtedy w wesołym miasteczku straciliśmy ok 50 jazd na gokartach ;p

Ostatnio edytowane przez Patelnia ; 12-03-2011 o 17:38
Patelnia regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
stare 13-03-2011, 15:09   #9 (permalink)
Przybysz

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: goth metal, rock, punk

Gram na : skrzypce, altówka, fortepian

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

takie tam baby to moga sobie mowic.. ;x ale mi chodzi o to, że chcialabym brać w czyms takim udział a konkretniej w wirującej szklance na stole
czarna-inna regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
stare 03-04-2011, 22:25   #10 (permalink)
Pozytywnie uzależniony

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: Melodic Death Metal, Heavy Metal, Thrash Metal, Symphonic, Black Metal, Death Metal, Doom, Death,

Gram na : Elektryk, Wokal

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

A więc wierze... Fakt możecie mnie nie brać poważnie gdyż mam 14 lat... Ale wierze opowiadano mi rodzinne zjawiska i sam widziałem... Możecie nie wierzyć ale się tylko udzielam pozdrawiam .
Mortasable regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Podoba Ci się ten temat? Kliknij ikonę poniżej!

Tagi
2010, ciekawe, darren, demo, duchy, dziecko, efekty, fakt, film, filmy, forum, inne, jackson, klimat, media, opinie, pod, programy, stany zjednoczone, stories, typu, upload, urodziny, usa, youtube, źródło, życie

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady postowania