|
|
|
23-04-2011, 22:52
|
#11 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: heavy metal, hard rock, rock, melodic/power metal, gothic metal, grunge
Panel Piwny:
Otrzymał:
22 za 14 wypowiedzi
Postawił: 4
|
Moim zdaniem coś takiego jak modyfikacje ciała to poprostu coś w rodzaju hobby i pasji niektórych ludzi, którzy lubią robić coś odmiennego od wszystkich i wyróżniać się w tle - to jest ok bo ludzie ci zazwyczaj maja jakiś cel w modyfikowaniu własnego ciała.
Nie rozumiem natomiast tych, którzy tną się bez składu i ładu czymś ostrym i nie ma to nic wspólnego z artystyczną modyfikacją ciała, tylko ma na celu spowodować ból i widok krwi. Moim zdaniem tacy ludzie mają jednak problemy emocjonalne a w niektórych przypadkach nawet problemy psychiczne i takie osoby powinny być poddane leczeniu przez specjalistów.
|
|
saxon regeneruje siły...
|
|
23-04-2011, 22:58
|
#12 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Metal,Rock
Gram na : Gitara (każda nawet trochę na basie)
Panel Piwny:
Otrzymał:
14 za 12 wypowiedzi
Postawił: 84
|
Cytat:
Napisał saxon
takie osoby powinny być poddane leczeniu przez specjalistów.
|
Masz racje tym bardziej że usługi płatnych zabójców są coraz tańsze
|
|
Patelnia regeneruje siły...
|
|
26-04-2011, 13:47
|
#13 (permalink)
|
|
Pijawa
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: metal i rock gotycki
Panel Piwny:
Otrzymał:
7 za 3 wypowiedzi
Postawił: 1
|
Osobiście uważam cięcie się za "rytuał" który stał się po prostu modny,teraz bardzo często robi się to po to by zwrócić na siebie uwagę albo po prostu z głupoty.Poznałam kiedyś pewną dziewczynę która pocięła się po to żeby sprawdzić jak to jest bo nie rozumie tego dlaczego nie którzy tak robią-normalnie ręce mi opadają na coś takiego.Ale wiadomo nie można wszystkich wrzucać do jednego worka,niektórzy tak radzą sobie ze stresem i problemami-jest to jakiś wyraz bezsilności,czasem zemsty/kary na samym sobie bądź przejaw agresji,jak i również choroby psychicznej.Myślę jednak, że nie należy od razu robić z ludzi psycholi,czasami zdarza się, że jest to również przejaw masochizmu, ewentualnie w grę wchodzi też fetyszyzm krwi.
|
|
Apokalipse regeneruje siły...
|
|
|
Apokalipse upija się dzisiaj na koszt:
|
|
26-04-2011, 15:13
|
#14 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: http://www.lastfm.pl/user/Exbitz
Gram na : Growl
Panel Piwny:
Otrzymał:
55 za 42 wypowiedzi
Postawił: 87
|
Nikt mi nie wmówi, że osoba, która okalecza samego siebie jest normalna - nie jest to naturalny odruch, wynikający z ludzkiej natury. Każdy człowiek, chce żyć jak najdłużej (tzn każdy przeciętny człowiek), bez uszczerbków na zdrowiu, a ci, którzy się tną, sami sobie obrażenia zadają.
|
|
exbitz regeneruje siły...
|
|
26-04-2011, 15:42
|
#15 (permalink)
|
|
Przybysz
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Black/Death/Heavy/Power/Melodic Death/Pagan/Blackened Death Metal
Gram na : Gitara, Keyboard
Panel Piwny:
Otrzymał:
8 za 4 wypowiedzi
|
Niekoniecznie. Powiem tak, że mam nerwicę oraz stany lękowe, chodzę do psychologa i nie raz w momentach podłamania, otwierałem okno w pokoju i zastanawiałem co się stanie jak się skończy. Więc to nie tylko szpan, ale na pewno jest to głównym powodem, jednak są osoby z zaburzeniami psychicznymi, jednakże to marny odsetek.
|
|
Steele regeneruje siły...
|
|
|
Steele upija się dzisiaj na koszt:
|
|
26-04-2011, 23:39
|
#16 (permalink)
|
|
Przybysz
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: goth metal, rock, punk
Gram na : skrzypce, altówka, fortepian
Panel Piwny:
Otrzymał:
6 za 4 wypowiedzi
|
Cytat:
Napisał Apokalipse
Osobiście uważam cięcie się za "rytuał" który stał się po prostu modny
|
Czasem to może być na prawdę do celów rytualnych. albo braterstwo krwi lub tak jak już tu było napisane - fetyszyzm krwi
|
|
czarna-inna regeneruje siły...
|
|
27-04-2011, 09:29
|
#17 (permalink)
|
|
Przybysz
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Metalu/Rocka/Klasycznej/Elektronicznej czasem
Gram na : Strunach głosowych (głównie), gitarze elektrycznej/basowej/perce (pobocznie)
Panel Piwny:
Otrzymał:
8 za 4 wypowiedzi
Postawił: 6
|
Moim skromnym zdaniem ludzie,którzy się tną zasługują na odrobinę uwagi i rozmowy - często są to osoby z problemami, których nie mogą pokonać samodzielnie, którzy są niezauważani, ignorowani w społeczeństwie.
Miałem kiedyś przyjaciółkę, która cięła się, bo potrzebowała upustu emocji, a żyletka była obok...
Inne sposoby "wyżycia się" zauważyła dopiero po jakimś czasie.
Niestety, często bezrozumne dzieciaki się tną, bo myślą, że są "cool" i na tym polega "imoł" kultura, a oni "som słitaśni". Niestety jest to raczej wina braku poważnych autorytetów, idoli, którzy są zastępowani przez lukrowane gwiazdeczki z bananem zamiast mózgu...
Ostatnio edytowane przez maeroth ; 27-04-2011 o 18:41
|
|
maeroth regeneruje siły...
|
|
|
maeroth upija się dzisiaj na koszt:
|
|
27-04-2011, 17:44
|
#18 (permalink)
|
|
Pani Manager
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: rock.metal.grunge.punk.
Gram na : gitarra
Panel Piwny:
Otrzymał:
22 za 18 wypowiedzi
Postawił: 26
|
maeroth stawiam piwo za mądrą wypowiedź.
Ludzie, nie w każdym człowieku, który przeżywa chwile załamania trzeba od razu widzieć psychopatę...
|
|
Inka regeneruje siły...
|
|
27-04-2011, 20:47
|
#19 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Thrash,death,heavy metalcore,rock,blues
Gram na : gitare juz mam ale brakuje mi silnej woli
zeby sie nauczuc grac;D
Panel Piwny:
Otrzymał:
34 za 28 wypowiedzi
Postawił: 84
|
w gimnzazjum mialem kumpla ktory sie cial...linijka.byl w dosc trudnym zwiazku z dziewczyna i czesto sie klocili,rozchodzili i wracali.zanim byl w zwiazku z ta dziewczyna to byl naprawde spoko kumplem ale pozniej sie zmienil,niewiem moze mial jakies problemy w domu o ktorych niewiedzialem
|
|
andre6616 regeneruje siły...
|
|
27-04-2011, 21:20
|
#20 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: heavy metal, hard rock, rock, melodic/power metal, gothic metal, grunge
Panel Piwny:
Otrzymał:
22 za 14 wypowiedzi
|
słuchajcie ja rozumiem, że są ludzie, którzy mają problemy i dopada ich depresja ale wtedy człowiek nie myśli raczej o cieciu swego ciała. Albo są na tyle przybici że nic im się nie chce i wtedy nawet nie chce im się ciąć albo ich stan jest na tyle poważny że niestety popełniają samobójstwo. Jeżeli ktoś się już decyduje na podcinanie własnego ciała nie widząc w tym żadnego celu no to sory ale taki człowiek musi mieć kłopoty z własną psychiką i zdecydowanie jest psychiczny.
|
|
saxon regeneruje siły...
|
|
| Podoba Ci się ten temat? Kliknij ikonę poniżej! |
|
|
Tagi
|
efekt, imo, inne, internet, maja, mod, muzyka, napisy, panzram, patelnia, piwo, pod, sami sobie, samokaleczenie, telewizja, tool  |
| Narzędzia wątku |
Przeszukaj ten temat |
|
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|