|
|
|
05-07-2010, 14:18
|
#1 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Metal,Rock
Gram na : Gitara (każda nawet trochę na basie)
Panel Piwny:
Otrzymał:
14 za 12 wypowiedzi
Postawił: 84
|
Po Co żyjemy???
Od jakiegoś czasu dręczy mnie pewne pytanie a tak dokładniej ciekawi mnie czy warto żyć???
po co my wogule żyjemy??? Uznałem że żyjemy po to żeby umrzeć TZN.: W czasie dzieciństwa jesteśmy niesamodzielni, mamy wiele zakazów i musimy się uczyć gdy skończymy szkołę idziemy do pracy nawet w dni wolne człowiek się męczy iż urlop nie jest wieczny i zawsze trzeba iść do niej z powrotem, a jedyny czas wolny to starość gdy kondycja fizyczna człowieka jest słaba i ten ledwo co może wyjść z domy a także przychodzą kolejne zmartwienia, w wielu przypadkach to to że taka osoba jest biedna nie stać ją na leki, uważa że jest ciężarem dla rodziny i jest jeszcze wiele wiele innych powodów, ale to nieważne.
W końcu każdy musi umrzeć, umierają nasi bliscy umierają wszyscy na kim nam zależy, życie na nikogo nie omija każdego krzywdzi jednego bardziej drugiego mniej, ale te i inne powody udowadniają że żyjemy tylko i wyłącznie po to żeby umierać!
|
|
Patelnia regeneruje siły...
|
|
05-07-2010, 14:27
|
#2 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Metal / Rock
Gram na : Niedługo zacznę na nerwach.
Panel Piwny:
Otrzymał:
15 za 10 wypowiedzi
Postawił: 31
|
No to poruszyłeś bardzo ciekawy i jednocześnie kontrowersyjny temat, każdy ma swoje zdanie o tym, jedni widzą to tak jak mówisz inni szukają innego powodu, myślę, że nie żyjemy tylko po to by umierać, ale po to by przyczyniać się do naszej historii tym czasem przeżywając własną historię. Co do nudnej pracy powiem tak, kto jaką sobie wybierze taką będzie miał i wcale nie trzeba być geniuszem by zajmować najwyższe stanowiska, tak samo nie jest tak, że każda praca jest dobijająca i monotonna, jeśli robisz to co lubisz to każdy dzień w pracy jest ciekawy i się nie zanudzisz. A co do ogółu, to życie stawia przed nami wiele zagadek i przeszkód, a człowiek powinien się im przeciwstawiać by nie skończyć jak stary dziadek, którego nie stać na leki, a jako ekscentryk, jeśli dobrze w życiu wykombinujesz i włożysz trochę serca jego znaczenie nabierze zupełnie inny kąt.. Z tymi pieniędzmi może przesadziłem, bo nie o to chodzi, ale chodzi o to by czerpać jak najwięcej szczęścia z życia, nawet jeśli przeważają te smutne chwile. Sens życia? Nie poddawać się
@Crusher: Jak najbardziej masz rację
Ostatnio edytowane przez Phaseton ; 05-07-2010 o 17:00
|
|
Phaseton regeneruje siły...
|
|
|
Phaseton upija się dzisiaj na koszt:
|
|
05-07-2010, 16:41
|
#3 (permalink)
|
|
Administrator
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: http://lastfm.pl/user/Cruisher
Gram na : na kaloryferze z sąsiadami
Panel Piwny:
Otrzymał:
45 za 31 wypowiedzi
Postawił: 60
|
W sumie ciężko być tu czegoś pewnym, bo może akurat śmierć jest celem naszego życia. Może to właśnie nasza śmierć sprawi że ktoś się zmieni, ktoś podejmie inna, lepszą decyzje.
Może i śmierć krzywdzi ale też sporo nas uczy, a przynajmniej daje do myślenia tym którzy jeszcze żyją, ale o samej śmierci było już w innym temacie.
hym... sens życia.
Mam taką teorie że żyjemy by sobie pomagać, my komuś, a inni nam. Przeważnie nawet o tym nie wiedząc, przez nasze ciągłe wybory, może czymś drobnym, może nawet nieświadomie.
IMO żyjemy by robić coś dobrego, dawać coś z siebie, przez co będziemy pomagać innym i co jednocześnie będzie sprawiało nam sadysfakcje, dawało poczucie że jeteśmy potrzebni i że będzie się nam chciało wstać kolejnego dnia i znowu to robić.
To powinno nas rozwijać, czegoś uczyć, może później to się nam przyda (może już nawet nie w tym życiu - cokolwiek miało by być puźniej), tego nie wiem.
Nie ma znaczenia w jakim wieku jesteśmy, w jakiej kondycji i co robimy, liczy się postrzeganie świata i żeby byli przy nas ludzie którzy są dla nas ważni, wspierają nas, motwują. I to jest sens - ludzie.
Wiem że to brzmi strasznie prosto, ale w to wierze i .

żyjemy z nadzieją że odkryjemy dlaczego ją mamy...
|
|
Cruisher regeneruje siły...
|
|
05-07-2010, 17:00
|
#4 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Metal,Rock
Gram na : Gitara (każda nawet trochę na basie)
Panel Piwny:
Otrzymał:
14 za 12 wypowiedzi
Postawił: 84
|
Być może i śmierć jest potrzebna...
Ale Też pozostaje fakt czy warto umierać???
Co siędzieje znami po śmierci i czy powinniśmy się tym przejmować?!
(Czy powinniśmy na zapas myśleć o tym co oczywiste?!)
|
|
Patelnia regeneruje siły...
|
|
05-07-2010, 17:04
|
#5 (permalink)
|
|
Ojciec redaktor
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Marduk
Gram na : Wiadomo czym. Nie ma sensu pisać.
Panel Piwny:
Otrzymał:
79 za 54 wypowiedzi
Postawił: 22
|
Nie wiem jak wy ale ja żyje żeby smarzyć na patelni
|
|
Pleasure_to_kill regeneruje siły...
|
|
05-07-2010, 17:50
|
#6 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Metal / Rock
Gram na : Niedługo zacznę na nerwach.
Panel Piwny:
Otrzymał:
15 za 10 wypowiedzi
Postawił: 31
|
Czy powinniśmy? Myślę, że nie, dla tego nikt nie iwe kiedy jest jego czas, powinniśmy myśleć nad życiem niż na śmiercią, ona nadejdzie w swoim czasie, a co jest po? Tego nikt nie wie, jak również tym także nie warto się przejmować na zapas, po prostu trzeba zaakceptować i nie myśleć o tym
Phaseton regeneruje siły...
|
|
05-07-2010, 22:27
|
#7 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: http://www.lastfm.pl/user/Exbitz
Gram na : Growl
Panel Piwny:
Otrzymał:
55 za 42 wypowiedzi
Postawił: 87
|
Myślę, że rozważania nad sensem egzystencji mają mało sensu, lepiej się zastanowić, jak to życie godnie wypełnić...
|
|
exbitz regeneruje siły...
|
|
05-07-2010, 23:11
|
#8 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Panel Piwny:
Otrzymał:
21 za 12 wypowiedzi
Postawił: 19
|
Dobrze powiedziane Exbitz. Starajmy się brać z życia jak najwięcej. Jutro może już nas nie być.
|
|
dipop regeneruje siły...
|
|
06-07-2010, 00:13
|
#9 (permalink)
|
|
Ladies
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: death
Panel Piwny:
Otrzymał:
19 za 7 wypowiedzi
Postawił: 28
|
Dobre pytanie . Odpowiedź zależy od naszego systemu wartości , choć niepowinny sie zbyt różnić . Ja żyje po to by coś przeżyć . Jak to dipop powiedział - "jutro może nas już nie być" . Do grobu nie weźniemy ze sobą nic materialnego więc liczą się tylko nasze doświadczenia .
|
|
Agnes regeneruje siły...
|
|
06-07-2010, 18:27
|
#10 (permalink)
|
|
Pani Manager
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: rock.metal.grunge.punk.
Gram na : gitarra
Panel Piwny:
Otrzymał:
22 za 18 wypowiedzi
Postawił: 26
|
Dlaczego warto żyć? Nie będę ukrywała, że dla innych. Bo czy człowiekowi chciałoby się zajmować wyłącznie sobą? Jest to mało konstruktywne i na dłuższą metę bezowocne przedsięwzięcie. Człowiek się ma mnożyć, żeby czerpać satysfakcję z dorastania dzieci i żeby na starość nie musiał się zastanawiać jak to sobie spier***ił życie na pracy, kasie i pracy.
A w tak młodym wieku, jak zapewne wszyscy czytający jesteście (nie podejżewam, że ktoś ma więcej niż 35 lat; a mniej to przecie ludzie młodzi) to warto pomyśleć o miłości. Niby jest taka wychukana, wyruchana i w ogóle niewysublimowana, ale jest. I podejżewam, że miłość zarówno ta uczuciowa jak i ta kopulacyjna jest naszym sensem jak i przyjemnością.
|
|
Inka regeneruje siły...
|
|
| Podoba Ci się ten temat? Kliknij ikonę poniżej! |
|
|
Tagi
|
2005, akurat, decyzje, exbitz, fakt, inne, jakich, jaką, kobieta, maja, metalzone, od nowa, opinia, ostatnio, panzram, praca, problem, przed, pustki, pytanie, roszpun, sen, słowa, temat śmierci, umrzeć, wybory, youtube, znaczenie, śmierć, życie  |
| Narzędzia wątku |
Przeszukaj ten temat |
|
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|