|
|
|
17-09-2011, 11:24
|
#1 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: http://www.lastfm.pl/user/Exbitz
Gram na : Growl
Panel Piwny:
Otrzymał:
55 za 42 wypowiedzi
Postawił: 87
|
Anthrax - Worship Music (2011)
Traklista:
01. Worship (1:41)
02. Earth On Hell (3:11)
03. The Devil You Know (4:46)
04. Fight 'Em Til You Can't (5:48)
05. I'm Alive (5:37)
06. Hymn 1 (0:38)
07. In The End (6:48)
08. The Giant (3:47)
09. Hymn 2 (0:44)
10. Judas Priest (6:24)
11. Crawl (5:29)
12. The Constant (5:01)
13. Revolution Screams (15:54)
____
Dziwne, że jeszcze nie ma na forum wątku na temat nowej płyty Anthrax. Jest to przecież bardzo popularna kapela... I bardzo dobra, swoją drogą, ale mniejsza z tym. Ci, którzy słuchali "Worship...", pewnie wiedzą, że na krążku ine ma miejsca na niepotrzebną progresję i przedłużone w nieskończoność solówki. Tutaj wszystko jest na swoim miejscu, riffy zmuszają do machania łbem i tupania nogą, refreny są melodyjne i wpadają w ucho, a sam wokal jak zwykle stoi na bardzo wysokim poziomie. Same utwory może nie są nie wiadomo jak zróżnicowane, ale jest to heavy metal (obawiałbym się nazwać to thrashem) na bardzo wysokim poziomie. A czego oczekuje się od hewi metalu? Melodyjności, refrenów i kopnięcia w dupę! Pod tym względem nowe wydawnictwo Anthrax naprawdę daję radę, więc nie pozostaje mi nic innego poza poleceniem go z całego serca...
Czekam na wasze opinie
|
|
exbitz regeneruje siły...
|
|
17-09-2011, 14:34
|
#2 (permalink)
|
|
Moderator
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: thrash/death/stoner/hard rock/progressive/hardcore
Gram na : nerwach ;-[
Panel Piwny:
Otrzymał:
28 za 21 wypowiedzi
Postawił: 64
|
Faktycznie nie jest to już thrash metal, jednak przyjemnie się tego słucha. Może chwilami melodyjki są zbyt słodkie, Beladonna nie śpiewa jak kiedyś ale generalnie źle nie jest. Dałbym 7/10
|
|
Asarhadon regeneruje siły...
|
|
04-10-2011, 19:56
|
#3 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Thrash,death,heavy metalcore,rock,blues
Gram na : gitare juz mam ale brakuje mi silnej woli
zeby sie nauczuc grac;D
Panel Piwny:
Otrzymał:
34 za 28 wypowiedzi
Postawił: 84
|
Po przesluchaniu Worship Music daleko mi do entuzjazmu Exbitza,płyta jest co najwyżej przeciętna,a kopie w dupsko nawet nie ma co mówić.Największą wadą tej plyty jest to,ze zawartosc na niej to heavy metal,a nie jak sie spodziewalem Thrash.Teraz omowie po kolei kawalki na tej plycie.
Album rozpoczyna sie od intra,które jest takie sobie,mogli co lepszego wymyslic.Pierwszy kawalek na plycie to Earth On Hell ,cudów ni ma ,ale jest calkiem spoko,z fajnym refrenem.Nastepny utwór, The Devil You Know ,rowniez jest niezly i calkiem konkretny w stosunku do reszty plyty.Fight 'Em Til You Can't znalem wczesniej i uwazam go za najlepszy kawalek na plycie,ze swietna solowka.Wlasnie ten kawalek wzbudzil we mnie apetyt,ze ta plyta to bedzie dobre Thrashowe granie,ale niestety w tym momencie doszlismy do punktu kulminacyjnego na tym albumie,bo następny utwor, I'm Alive ,mimo dobrego poczatku jest slaby i brzmi zbyt popowo.
Pozniej mamy 40s. przerywnik.Po nim nastepuja calkiem dobry In the End,refren od niedzieli chodzi mi po glowie.Giant nawet niezle sie zaczyna jest szybko i ostro i w tym momencie dochodzimy do refrenu i n nastepuje zwolnienie i melodyjny refren ktory psuje caly kawalek,a mial dobre predyspozycje by byc mocnym ciosem prosto w twarz.Dochodzimy do kawałka Judas Priest,jeden z najslabszych kawalkow na plycie.Następny Crawl jest calkiem dobry,jak dla mnie brzmi bardzo grungowo.The Constant i Revolution Screams to znowu salbe kawalki.
Worship Music maksymalnie moge dac 6/10,co nie zmienia faktu,ze sie rozczarowalem na tej plytce,choc ogólnie ujmujac zła nie jest,ale dobra tez nie.
Ostatnio edytowane przez andre6616 ; 04-10-2011 o 19:58
|
|
andre6616 regeneruje siły...
|
|
04-10-2011, 20:53
|
#4 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: http://www.lastfm.pl/user/Exbitz
Gram na : Growl
Panel Piwny:
Otrzymał:
55 za 42 wypowiedzi
Postawił: 87
|
Różnorodność opinii bywa niekiedy bardzo ciekawa - to, co dla Ciebie jest wadą, czyli heavymetalowe brzmienie krążka, dla mnie stanowi raczej zaletę... Mi płyta podoba się cała, ale może po prostu mamy inny gust.
Czym więcej opinii, tym większy punkt odniesienia dla innych, teraz pewnie podzieliliśmy ludzi na tych, którzy chcą się zapoznać z materiałem po przeczytaniu mojej opinii i entuzjazm im opadł po przeczytaniu Twojego posta
|
|
exbitz regeneruje siły...
|
|
| Podoba Ci się ten temat? Kliknij ikonę poniżej! |
|
|
Tagi
|
2011, alive, anthrax, brzmienie, devil, exbitz, forum, gra, granie, heavy, heavy metal, kapela, metal, metalzone, opinie, pod, punk, płyta, płyty, revolution, thrash, thrash metal, upload, utwory, worship music  |
| Narzędzia wątku |
Przeszukaj ten temat |
|
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|