Ok ok przyznaję na wstępie że sam ich nie znalazłem jednak sam przygotowałem ten artykuł na podstawie tego co znalazłem na gadżetomani.
Zaznaczam one wszystkie instnieją!
Listę otwiera:
1. BrickTable

Powstały w USA w stanie Kalifornia za sprawą 2 studentów powstał panel dotykowy generujący dźwięki.
2. Eigenharp
Nie masz co robić z kasą? Gratuluję masz 2 opcje. Albo oddaj je mnie (

) albo zainwestuj w te zadziwiające połączenie saksofonu, gitary i klawiszy. Cena? phi co to dla ciebie "zaledwie" 4000 funtów
3. Lemur
Numer 3 to prawdziwie futurystyczny... ale czy można określać go mianem instrumentu? Pnel dotykowy. phiew ale itak zobaczcie go w akcji
4. Tenori-On
To nasza propozycja od naszych "sąsiadów" z dalekiego wschodu nie bd się rozpisywał tylk odam wam link do wersji online tego urządzenia oraz filmik
aM laboratory
5. Continuum Keyboard
Po co klawisze w keybordzie skoro i tak nie potrafiłem na nich grać te rozwiązanie w pewnym sensie rozwiązuje mój problem ;D co ciekawe moze grać na tym większość zespołu jak dopadnie was kryzys bo to urządzenie rpzyjmuje grę do 16 palców (w sensie 16 dźwieków na raz)
6.Double-Slided Controller
Taak polecam gre na czymś co wygląda jak połączenie różnych kontrolerów oraz komponentów wyjętych z komputerów
7.Beamz system
O tak. To mi się podoba. Mamy 6 wiązek lasera a i ch przerwanie odtwarza zaprogramowane dźwięki gra nie jest trudna a warto wspomnieć że jej starszy brat zasila szeregi pod dowództwem Jean Michel Jarre'a.
8. Reactable
Czy to nie wygląda jak zabawka. Nie wiem co brał twórca ale tak. To jest coś w stylu muzycznej gry z tym co tu widzimy plansza i klocki ;d Chciałbym usłyszeć jak ktoś gra na tym master of puppets
9.Theremin
Znane lub i nie od dawna. Jest to jeden z najwcześniejszych elektronicznych instrumentów w dodatku Ruscy je wynaleźli i nawet jeśli gra ktoś doświadczony na tym too brzmi to nap... kogo ja oszukuje jak dla mnie to brzmi okropnie! A macie A macie wy fani futurystycznych brzmień ;P
10. Tesla Coils
Zamykamy listę kulą Tesli. Wiem wiem to nie instrument z założenia tylko z... przypadku przy zmianie natężenia
prądu zmienia się dźwięk. Poniżej grany na tym motyw z serialu doktor who dość efektownie grany ;D
Ja chyba wolę tradycyjne sprzęty.
Wam co najbardziej z tych leży?