metalzone.pl
Dołącz już teraz! Bogaty dział download, nowości ze świata muzyki.
portal
Tabulatury Sklep - akcesoria rock/metal
nawigacja
Newsy
Nowości CD/DVD
Ogłoszenia rock/metal
Mapa Metalzonowców
strefa usera
Mój profil

Get Adobe Flash player

Kliknij » zostanie otwarty player w nowym oknie!

Podoba Ci się nasza strona ?
Kliknij button poniżej!

oraz

stare 03-01-2010, 10:36   #11 (permalink)
Administrator

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: Metal/Rock/Punk/Reggae

Gram na : elektryk (Cort EVL-X4 + VOX + Zoom G2.1u )

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

No zaskoczenie to tutaj dobre słowo , jak dla mnie to chyba troche za bardzo zeszłeś z temetu z tym kawałkiem .
yazoo regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
stare 09-01-2011, 13:10   #12 (permalink)
Pozytywnie uzależniony

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: Avantgarde/black/death/heavy/gothic metal, harsh electro/industrial/ebm, gothic/punk rock

Gram na : Gitarka, ale jedyne co wymiatam to kurz spod szafek...

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

Ponownie zapraszam wszystkich na mojego myspace'a, polecam szczególnie nagrania zatytułowane twórczo i enigmatycznie "No title 2" i "No title 3". Wstęp do "Carpathian Forest" zagrany niestety nierówno, ale nagrywałem to parę miesięcy temu i nie chce mi się już poprawiać.

http://www.myspace.com/nightforestmusicproject/music
Freakstranger regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
stare 21-01-2011, 15:16   #13 (permalink)
Administrator

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: http://lastfm.pl/user/Cruisher

Gram na : na kaloryferze z sąsiadami

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

Etam... się przejmujesz.
Zawiesiłem chwilę ucho nad tą muzyką i całkiem nienajgorzej się tego słucha. Trochę zaczerpnięte z Burzum, Ulvera może delikatnie zachaczajce o Summoning...
Kawałki są spujne, zmieniają się.

Vampiric Senses - Ineresujący kawałek, trochę plus za fajnie wplecione czystsze partie klawiszy.
Nightforest - Zagadkowy klimat, plus za ten pogłos jakby wiolczeli :) Jeden z lepszych kawałów.

The River - bardziej lajtowe, przepłynęło mi delikatnie w tle.

No title Song 2 chyba najbardziej mi przypadło do gustu. Podszyte delikatnie psychodelicznym klimatem i w drugiej połowie podchodzi delikatnie pod Burzuma ew. starsze Dimmu Borgir.

Carpatian Forest słuchałem na końcu; minimalnie bardziej celtyckie, trochę Burzumowych klimatów, choć piłowanie w drugiej połowie trochę zbyt monotonne, ale mozę o to chodziło.

Ogólnie powiem że nazwa całkiem dobrze oddaje klimat muzyki. Oby tak dalej, czekam na kolejne utwry \m/

żyjemy z nadzieją że odkryjemy dlaczego ją mamy...
Cruisher regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
stare 21-01-2011, 23:50   #14 (permalink)
Pozytywnie uzależniony

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: Avantgarde/black/death/heavy/gothic metal, harsh electro/industrial/ebm, gothic/punk rock

Gram na : Gitarka, ale jedyne co wymiatam to kurz spod szafek...

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

Cytat:
Napisał Cruisher Zobacz post
Etam... się przejmujesz.
Zawiesiłem chwilę ucho nad tą muzyką i całkiem nienajgorzej się tego słucha. Trochę zaczerpnięte z Burzum, Ulvera może delikatnie zachaczajce o Summoning...
Kawałki są spujne, zmieniają się.
Burzum momentami faktycznie może zalatywać, ale raczej tylko momentami. Jeśli ująłem jakieś choćby minimalne podobieństwo do Ulver to niezamierzenie, ale rad jestem z tego. Summoninga słabo znam, ale generalnie epicki klimat nie jest mi obcy. Âmiało mogę rzec, że kompozycyjnie największy wpływ mają na mnie takie zespoły jak In Ruins, Witchery, Death, Immortal, Carcariass (oraz wiele innych po trochu), czasami z cienia wysnuwa się właśnie Burzum czy Bathory, ale i takze wczesny In Flames. Staram się w muzyce zawrzeć przede wszystkim siebie, to są bardzo luźne inspiracje o bardzo różnym wpływie na mnie i na pewno nie mam zamiaru próbować kogoś kalkować, chociaż normalne, że ta muzyka w jakiś sposób mnie ukształtowała.

Cytat:
Vampiric Senses - Ineresujący kawałek, trochę plus za fajnie wplecione czystsze partie klawiszy.
Nightforest - Zagadkowy klimat, plus za ten pogłos jakby wiolczeli Jeden z lepszych kawałów.
Myk polega właśnie na tym, że to wszystko jest gitara i w dodatku jedna ścieżka, a czasem nie sposób pomyśleć "fajne klawisze" .

Cytat:
The River - bardziej lajtowe, przepłynęło mi delikatnie w tle.
Jedyny kawałek w całości inspirowany plumkaniem Burzum, chociaż ewidentnie na moją modłę.

Cytat:
No title Song 2 chyba najbardziej mi przypadło do gustu. Podszyte delikatnie psychodelicznym klimatem i w drugiej połowie podchodzi delikatnie pod Burzuma ew. starsze Dimmu Borgir.
Hm... Tu bardziej zadziałało na mnie Death, Carcariass, Witchery oraz moje własne starsze dokonania bazujące na bliżej nieokreślonych blackowych inspiracjach, aczkolwiek samo brzmienie moich nagrań i stosowany efekt 'ambient metal room' z dużym reverbem może być mylący.

Cytat:
Carpatian Forest słuchałem na końcu; minimalnie bardziej celtyckie, trochę Burzumowych klimatów, choć piłowanie w drugiej połowie trochę zbyt monotonne, ale mozę o to chodziło.
Początek inspirowany bardziej Moonspell'em, może i faktycznie z nieznacznym przebiciem Ulver czy wczesnego Borknagar, dalej już jadę po prostych riffach i akordach kompozycyjnie bardziej sugerując się prostotą i klimatem Bathory.

Cytat:
Ogólnie powiem że nazwa całkiem dobrze oddaje klimat muzyki. Oby tak dalej, czekam na kolejne utwry \m/
Cieszę się z pozytywnego przyjęcia, raczej nieprędko coś nowego wrzucę, ale kto wie. Na razie czas na jakiś porządny rozruch w kapelce, którą właśnie zakładam, także zobaczy się jak to będzie, bo zdania co do granej muzyki zaczynają być już na wstępie podzielone. Generalnie własnych różnorodnych nagrań mam jakieś ponad 20 czy koło 30, ale staram się wybierać najlepsze na majspejsa.

Ostatnio edytowane przez Freakstranger ; 21-01-2011 o 23:52
Freakstranger regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
stare 22-01-2011, 12:41   #15 (permalink)
Administrator

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: http://lastfm.pl/user/Cruisher

Gram na : na kaloryferze z sąsiadami

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

Dawno nie słuchałem takich klimatów więc czasem skojarzenia nie są takie czyste.
Fakt umiejętna selekcja swoich prac też jest ważna.

żyjemy z nadzieją że odkryjemy dlaczego ją mamy...
Cruisher regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Podoba Ci się ten temat? Kliknij ikonę poniżej!

Tagi
ambient, ambient metal, black, black metal, brzmienie, ciekawe, death, dimmu borgir, doda, efekt, gitara, klimat, metal, mikrofon, muzyka, nagrania, nightforest, obcy, roszpun, skojarzenia, summoning, szukam, teledyski, zdjęcia, zespoły, zobacz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady postowania