|
|
|
14-08-2010, 18:10
|
#21 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Melodic Death Metal
Gram na : Gitara ,(ociupinkę) bębny i przeciętny growl. I nerwy jeszcze.
Panel Piwny:
Otrzymał:
19 za 14 wypowiedzi
Postawił: 15
|
Słucham sobie na myspace Twilight of existence i takie wnioski mnie nachodzą:
Brzmienie automatu - Primo wyeksponować bardziej Hi-hat, albo ride. Ponadto posiedzieć trochę nad tą perką ogólnie... Ubogo.
Gitary - Fajne motywy, chociaż moim zdaniem zbyt "rozwleczone". Motyw w okolicy 3 minuty bardzo fajny. Brzmienie może tyłka nie urywa, ale jest zagrane ok. Brzmi ja ZOOM :P Chociaż może przydało by się więcej "ekspresji" na partiach w wyzszych rejestrach. Jakieś wibrato zrobić, a nie tylko okładać te struny.
To chyba na razie tyle, jak znajdę więcej czasu postaram się coś więcej posłuchać i podpowiedzieć coś.
A co do nagrywania bębnów:
Zainwestowałem w Shure C608N. Nagraliśmy na nim bębny z kapelą na demo. I chcą nie chcąc, brzmi to znacznie lepiej niż automat. Zresztą pewnie niedługo wyślę to demo na forum.
Wrzuciłem też własny kawałek nagrany z automatem i tam nad bębnami pracowałem kilka godzin... I chyba słychać. Także jeżeli piszecie bębny w Guitar Pro zawsze mogę coś pomóc.
|
|
SolarisP regeneruje siły...
|
|
15-08-2010, 00:54
|
#22 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Progressive metal, black metal, death metal
Gram na : Ibanez RG 321MH, Zoom G2.1u
Panel Piwny:
Otrzymał:
37 za 33 wypowiedzi
Postawił: 11
|
dzięki za odsłuchanie 
a ten automat to tylko takie coś na szybko, żeby był jakiś rytm. Robiłem to może z godzinke w Cubase'ie 1 dlatego tak głupio brzmi .png) teraz mój brat pracuje nad perką w Cubase'ie 5 już kilka lub nawet kilkanaście godzin, i brzmi MEGA  wrzucę jak będzie skończone
co do gitar, może się zdawać że poszczególne partie są grane zbyt długo/za długo bo mam na nie przewidziany wokal, ale mikrofonu brak
zaraz odsłucham Twój kawałek
|
Panzram regeneruje siły...
|
|
15-08-2010, 18:39
|
#23 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Thrash,death,heavy metalcore,rock,blues
Gram na : gitare juz mam ale brakuje mi silnej woli
zeby sie nauczuc grac;D
Panel Piwny:
Otrzymał:
34 za 28 wypowiedzi
Postawił: 84
|
chcialbym sie dowiedziec czy duza jest roznica brzmienia w porownaniu automatu z prawdziwa perka??
|
|
andre6616 regeneruje siły...
|
|
15-08-2010, 21:59
|
#24 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: http://www.lastfm.pl/user/Exbitz
Gram na : Growl
Panel Piwny:
Otrzymał:
55 za 42 wypowiedzi
Postawił: 87
|
Posłuchaj sobie zespołu grającego klasyczny industrial, a się przekonasz.
|
|
exbitz regeneruje siły...
|
|
15-08-2010, 22:10
|
#25 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Metal, Rock, Elektroniczna
Gram na : Śpiew (Czysty, growl, skrzek), gitara basowa
Panel Piwny:
Otrzymał:
165 za 122 wypowiedzi
Postawił: 56
|
Nie trzeba szukać grupy grającej Industrial bo Samael ma większość kompozycji z programowaną perkusją.
|
|
Immortal-Soul regeneruje siły...
|
|
15-08-2010, 22:38
|
#26 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Progressive metal, black metal, death metal
Gram na : Ibanez RG 321MH, Zoom G2.1u
Panel Piwny:
Otrzymał:
37 za 33 wypowiedzi
Postawił: 11
|
chłopaki, andree ma chyba na myśli klasyczny sound perki.
różnica w obecnych czasach jest praktycznie nie do wykrycia. W starszych programach słychać sztuczność bębnów i talerzy. Natomiast taki ez drummer ma prawdziwy, naturalny dźwięk. Trzeba siedzieć w tym długi czas żeby rozpoznać że to nie naturalne bębny 
dla niektórych wadą dobrych automatów jest ich zegarmistrzowska precyzja. Znaczy odstępy od uderzeń są bardzo dokładne, co do milisekundy. A jak wiadomo człowiek aż taki dokładny nie jest
|
Panzram regeneruje siły...
|
|
15-08-2010, 23:18
|
#27 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Melodic Death Metal
Gram na : Gitara ,(ociupinkę) bębny i przeciętny growl. I nerwy jeszcze.
Panel Piwny:
Otrzymał:
19 za 14 wypowiedzi
Postawił: 15
|
Powiem tak... EzDrummer aż taki super nie jest. Ja go tam na pierwszy rzut ucha poznam wszędzie (bo sam używam :P), dużo lepsze jest np. Metal Foundry. Tylko różnica jest taka że EzDrummer z dodatkiem Drumkit from hell to jakieś 1,5 gb, a metal foundry bodajże 32 gb.
A i tak odróżnić prawdziwą perkę od automatu jest bardzo łatwo. Mimo tego, że automal zabrzmi dobrze, to zabrzmi zupełnie inaczej.
Chociaż odniosłem wrażenie, że Portnoy na Nightmare Avenged Sevenfolda gra jak z automatu - idealnie równo, miarowo itd. Ale to nie jest minus :P
Ale jeżeli jest możliwość nagrać zwykłą perkusję, z dobrym perkusistą, to nawet nie ma po co ładować się w automat, bo ogólne wrażenie będzie dużo lepsze.
|
|
SolarisP regeneruje siły...
|
|
16-08-2010, 00:30
|
#28 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Metal, Rock, Elektroniczna
Gram na : Śpiew (Czysty, growl, skrzek), gitara basowa
Panel Piwny:
Otrzymał:
165 za 122 wypowiedzi
Postawił: 56
|
Jakość brzmienia perkusji zależy też od wtyczki VST odpowiednich elementów perkusji, natknąłem się na wtyczke VST (nie pamietam teraz nazwy tej wtyczki) że brzmiała bardzo płytko i było czuć niestety. Dopiero jak ściągnąłem inną było czuć różnicę.
|
|
Immortal-Soul regeneruje siły...
|
|
03-05-2012, 12:27
|
#29 (permalink)
|
|
Pijawa
Zwiń / Rozwiń info
Panel Piwny:
Otrzymał:
0 za 0 wypowiedzi
Postawił: 0
|
dobry kawałeczek  popracuj nad brzmieniem przesterowanym przy melodiach, bo przez nie trochę traci wszystko na wartości i po pewnym czasie powiewa nudą ! Powodzenia!
|
|
kim regeneruje siły...
|
|
| Podoba Ci się ten temat? Kliknij ikonę poniżej! |
|
|
Tagi
|
allegro.pl, audio, browar, brzmienie, cubase, efekt, efekty, forum, free, gitara, gra, granie, guitar, info, instrumental, metal, multiefekt, muzyka, nagrania, opinia, opinie, osobowy, panzram progresja, perka, pod, sprzęt, studio, syku666, teledyski, utwory, za free, zdjęcia, zespół, zobacz, zoom, zoom g2, zoom g2.1u  |
| Narzędzia wątku |
Przeszukaj ten temat |
|
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|