|
|
|
19-07-2011, 23:18
|
#1 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: http://www.lastfm.pl/user/Exbitz
Gram na : Growl
Panel Piwny:
Otrzymał:
55 za 42 wypowiedzi
Postawił: 87
|
Problem z plikiem .rmvb
Mam problem z filmem w wyżej wspomnianym formacie. Kiedy próbuję go odtworzyć na jakimkolwiek playerze ( próbowałem z WMP, All Playerem, Media Player Classic i GOM Playerem), wszystko fajnie się włącza, lecz po kilkunastu sekundach obraz zmienia się na różowy i przeskakuje do 0:0:18. Myślałem, że uszkodzone jest kilka sekund filmu, więc spróbowałem przewinąć go do przodu, lecz kiedy klikam na dowolny jego fragment, nadal jest to samo - to znaczy, odtwarza się kilka sekund (około 2,3) i player się wyłącza, jakbym nacisnął ALT + F4. Czy to oznacza, że plik jest uszkodzony ? Jeśli tak, proszę o radę, jak go naprawić. Z góry dzięki za wszelką pomoc. Jeśli okaże się to pomocne, mogę też dać link do feralnego pliku.
Edit: oczywiście mam zainstalowaną paczkę sterowników - K-Lite Codeck Pack Full 5.9.0.
Mój system to XP po tuningu. Wcześniej inne filmy rmvb chodziły mi znakomicie, mam też odpowiednie do nich sterowniki. Wnioskuję z tego, że wina leży w pliku, nie zaś w oprogramowaniu.
Ostatnio edytowane przez exbitz ; 19-07-2011 o 23:20
|
|
exbitz regeneruje siły...
|
|
20-07-2011, 11:41
|
#2 (permalink)
|
|
Guest
Zwiń / Rozwiń info
|
Cytat:
Napisał exbitz
Wcześniej inne filmy rmvb chodziły mi znakomicie,
|
A czy teraz tez chodza poprawnie inne rmvb.? Daj linke do tego pliku to sprawdze u siebie i bedziemy mieli jakis punkt zaczepienia.
|
|
|
|
20-07-2011, 12:15
|
#3 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Panel Piwny:
Otrzymał:
55 za 42 wypowiedzi
|
|
|
|
|
20-07-2011, 19:21
|
#4 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Metal, Rock, Elektroniczna
Gram na : Śpiew (Czysty, growl, skrzek), gitara basowa
Panel Piwny:
Otrzymał:
165 za 122 wypowiedzi
Postawił: 56
|
Ja nigdy nie instalowałem tego shitu jakim jest K-Lite Codec Pack tylko te które używałem. Do filmików w formacie Quicktime używałem Quicktime Alternative, a do Real Time Realtime Alternative i nie było bata aby nie działało. Dodatkowo ustawiałem wspomaganie poprzez DX9.0 K. graficznej. Polecam wywalić cały pakiet i po instalować osobno Divxa, Ac3 Filter, Realtime & Quicktime Alternativ. U mnie zawsze działało, u znajomych jak instaluje winzgrozę to wciąż te same kodeki i nigdy nie było problemów.
|
Immortal-Soul regeneruje siły...
|
|
|
Immortal-Soul upija się dzisiaj na koszt:
|
|
21-07-2011, 09:06
|
#5 (permalink)
|
|
Guest
Zwiń / Rozwiń info
|
Plik jest jak najbardziej sprawny. Tylko strasznie kiepska jakosc nagrania, tak jakby nagrywane w kinie bylo. Problem jest u Ciebie na komnpie. Zobacz czy Ci odtwarza inne pliki rmvb. Jesli nie to moglo Ci sterowniki wyrzucic(ja pare razy tak mialem tylko ze z karta dzwiekowa-niewiem w jaki sposob to sie stalo ale sie stalo). Sprobuj tak jak pisze Immortal-Soul a jak nie zadziala to odezwij sie do mnie na gg to Ci dam to co ja mam na kompie i mi odtwarza.
|
|
|
|
21-07-2011, 09:40
|
#6 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Panel Piwny:
Otrzymał:
165 za 122 wypowiedzi
|
Polecam również wywalić z rejestru systemu wszystkie odnośniki do K-Lite bo mogą (ale nie muszą) powodować zakłócenia w funkcjonowaniu poprawnego obrazu.
|
|
|
21-07-2011, 11:08
|
#7 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Panel Piwny:
Otrzymał:
55 za 42 wypowiedzi
|
Wywaliłem K-Lite, zainstalowałem oddzielnie sterowniki tak jak mówiłeś - Immortal i wszystko działa zajebiście. Dzięki za pomoc.
PS. Mam jeszcze jedno pytanie - w czym Linux jest lepszy od Windy ? Bo po cichu rozważam zainstalowanie Ubuntu w najnowszej wersji...
|
|
|
|
21-07-2011, 14:08
|
#8 (permalink)
|
|
Guest
Zwiń / Rozwiń info
|
Wystarczylo wstukac w google
Pisza ze linux ma tylko jedna wielka wade w porownaniu z windowsem. Wiekszosc aplikacji tworzona jest pod windowsa, dzieje sie tak gdyz microsoft jest firma dominujaca w tym temacie i bardziej sie oplaca tworzyc pod niego programy(wieksza ilosc korzystajacych/kupujacych) Ale nie martw sie, to sie juz od jakiegos czasu zmienia
Linux jest bardzo przyjemnym w obsludze systemem, latwym i funkcjonalnym oraz dopracowanym graficznie. Chyba juz kazdy wie ze linuxy to w wiekszosci darmowe systemy-licencja GPL(General Public License). Oznacza to ze sa udostepniane wraz z jadrem systemu i przy odrobinie wiedzy sam mozesz go ulepszyc i wyslac innym uzytkownikom
Podobno po zainstalowaniu nie trzeba juz wgrywac zadnych sterownikow gdyz wszystko co potrzebne(w wiekszosci) juz jest. Ponadto otrzymujesz bardzo fajny pakiet programow
I jeszcze jedna wielka, ogromna zaleta. Na linuxa nie ma wirusow
A tu masz filmik
[YOUTUBE]VFUzp5qiWX4&feature[/YOUTUBE]
Mam nadzieje ze pomoglem, napisalem wszystko i nic nie przekrecilem
Ja takze od pewnego czasu chce zmienic system na linuxa ale jeszcze niemoge. Te programy z ktorych korzystam sa jeszcze tylko na windowsa dostepne..
|
|
|
|
21-07-2011, 14:28
|
#9 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Panel Piwny:
Otrzymał:
165 za 122 wypowiedzi
|
Co do sterów to większość sterowników jest w jądrze Linuxa, tak samo i kodeki video i audio i starsze karty graficzne poniżej 2000 roku (Voodoo, S3Virge). Nowe sterowniki do kart graficznych można oczywiście ściągnąć ze strony producenta. Jakieś 90% odtwarzaczy muzyki na linuxie jest wzorowana na foobarze a część na winampie w wersji 2.xx (więc mamy sporą szybkość i pewność działania). Co do profesjonalnych programów z tym też jest coraz lepiej. Po za tym Skype, gg, Tlen czy inne komunikatory bez problemu odpalimy na linuxie. W razie jakichś pytań jestem na PM lub gg.
Takie cuda można zrobić z Ubuntu. Choć ja bardziej stawiam na minimalizm osobiście mam włączone tylko gumowe okienka, plus ciekawie zrobione otwieranie/zamykanie/minimalizacja okien.
PS. Na forum był artykuł który może pomóc w instalacji Ubuntu 10.04 i późniejszych też bo różnice między późniejszymi są nieznaczne. Odnośnie Ubuntu to można sobie wypalić na płytkę Cd/DVDRW i odpalić w wersji Live (bez instalacji). Ubuntu 10.04 Lucid Lynx - Czyli nie linux taki straszny jak go piszą.
Ostatnio edytowane przez Immortal-Soul ; 21-07-2011 o 14:38
|
|
|
|
21-07-2011, 23:16
|
#10 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Panel Piwny:
Otrzymał:
55 za 42 wypowiedzi
|
Hm, może zrobię tak (jak już ściągnę Linuksa), że będę miał i Windę i Ubuntu. Z tego co czytałem, Linux w najnowszej wersji wymaga tylko kilku gigabajtów do prawidłowego działania.
|
|
|
|
| Podoba Ci się ten temat? Kliknij ikonę poniżej! |
|
|
Tagi
|
2000, alt, alternative, audio, classic, doda, download, exbitz, fakt, filesonic, film, filmy, free, inne, link, media, muzyka, nagrania, nowe, ostatnio, pod, pomoc, problem, programy, punk, pytanie, rmvb, soul, szybkość, ubuntu, uszkodzony, video, xvid, youtube, zobacz  |
| Narzędzia wątku |
Przeszukaj ten temat |
|
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|