metalzone.pl
Dołącz już teraz! Bogaty dział download, nowości ze świata muzyki.
portal
Tabulatury Sklep - akcesoria rock/metal
nawigacja
Newsy
Nowości CD/DVD
Ogłoszenia rock/metal
Mapa Metalzonowców
strefa usera
Mój profil

Get Adobe Flash player

Kliknij » zostanie otwarty player w nowym oknie!

Podoba Ci się nasza strona ?
Kliknij button poniżej!

oraz

stare 19-07-2011, 23:18   #1 (permalink)
The Evil

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: http://www.lastfm.pl/user/Exbitz

Gram na : Growl

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie Problem z plikiem .rmvb

Mam problem z filmem w wyżej wspomnianym formacie. Kiedy próbuję go odtworzyć na jakimkolwiek playerze (próbowałem z WMP, All Playerem, Media Player Classic i GOM Playerem), wszystko fajnie się włącza, lecz po kilkunastu sekundach obraz zmienia się na różowy i przeskakuje do 0:0:18. Myślałem, że uszkodzone jest kilka sekund filmu, więc spróbowałem przewinąć go do przodu, lecz kiedy klikam na dowolny jego fragment, nadal jest to samo - to znaczy, odtwarza się kilka sekund (około 2,3) i player się wyłącza, jakbym nacisnął ALT + F4. Czy to oznacza, że plik jest uszkodzony ? Jeśli tak, proszę o radę, jak go naprawić. Z góry dzięki za wszelką pomoc. Jeśli okaże się to pomocne, mogę też dać link do feralnego pliku.

Edit: oczywiście mam zainstalowaną paczkę sterowników - K-Lite Codeck Pack Full 5.9.0.
Mój system to XP po tuningu. Wcześniej inne filmy rmvb chodziły mi znakomicie, mam też odpowiednie do nich sterowniki. Wnioskuję z tego, że wina leży w pliku, nie zaś w oprogramowaniu.

Ostatnio edytowane przez exbitz ; 19-07-2011 o 23:20
exbitz regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
stare 20-07-2011, 11:41   #2 (permalink)
Kordian
Guest

Zwiń / Rozwiń info

Domyślnie

Cytat:
Napisał exbitz Zobacz post
Wcześniej inne filmy rmvb chodziły mi znakomicie,
A czy teraz tez chodza poprawnie inne rmvb.? Daj linke do tego pliku to sprawdze u siebie i bedziemy mieli jakis punkt zaczepienia.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20-07-2011, 12:15   #3 (permalink)
The Evil

Zwiń / Rozwiń info

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

Najprawdopodobniej to ten plik:

Download psig-harry.potter.and.the.deathly.hallows.part.2.2011.p ldub.md.cam.xvid.rmvb for free on Filesonic.com
stare 20-07-2011, 19:21   #4 (permalink)
The Evil

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: Metal, Rock, Elektroniczna

Gram na : Śpiew (Czysty, growl, skrzek), gitara basowa

Piwka Panel Piwny:
Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do Immortal-Soul
Domyślnie

Ja nigdy nie instalowałem tego shitu jakim jest K-Lite Codec Pack tylko te które używałem. Do filmików w formacie Quicktime używałem Quicktime Alternative, a do Real Time Realtime Alternative i nie było bata aby nie działało. Dodatkowo ustawiałem wspomaganie poprzez DX9.0 K. graficznej. Polecam wywalić cały pakiet i po instalować osobno Divxa, Ac3 Filter, Realtime & Quicktime Alternativ. U mnie zawsze działało, u znajomych jak instaluje winzgrozę to wciąż te same kodeki i nigdy nie było problemów.

Julian Tuwim
Immortal-Soul regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
Immortal-Soul upija się dzisiaj na koszt:
exbitz (21-07-2011)
stare 21-07-2011, 09:06   #5 (permalink)
Kordian
Guest

Zwiń / Rozwiń info

Domyślnie

Plik jest jak najbardziej sprawny. Tylko strasznie kiepska jakosc nagrania, tak jakby nagrywane w kinie bylo. Problem jest u Ciebie na komnpie. Zobacz czy Ci odtwarza inne pliki rmvb. Jesli nie to moglo Ci sterowniki wyrzucic(ja pare razy tak mialem tylko ze z karta dzwiekowa-niewiem w jaki sposob to sie stalo ale sie stalo). Sprobuj tak jak pisze Immortal-Soul a jak nie zadziala to odezwij sie do mnie na gg to Ci dam to co ja mam na kompie i mi odtwarza.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21-07-2011, 09:40   #6 (permalink)
The Evil

Zwiń / Rozwiń info

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

Polecam również wywalić z rejestru systemu wszystkie odnośniki do K-Lite bo mogą (ale nie muszą) powodować zakłócenia w funkcjonowaniu poprawnego obrazu.

Julian Tuwim
stare 21-07-2011, 11:08   #7 (permalink)
The Evil

Zwiń / Rozwiń info

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

Wywaliłem K-Lite, zainstalowałem oddzielnie sterowniki tak jak mówiłeś - Immortal i wszystko działa zajebiście. Dzięki za pomoc.

PS. Mam jeszcze jedno pytanie - w czym Linux jest lepszy od Windy ? Bo po cichu rozważam zainstalowanie Ubuntu w najnowszej wersji...
stare 21-07-2011, 14:08   #8 (permalink)
Kordian
Guest

Zwiń / Rozwiń info

Domyślnie

Wystarczylo wstukac w google

Pisza ze linux ma tylko jedna wielka wade w porownaniu z windowsem. Wiekszosc aplikacji tworzona jest pod windowsa, dzieje sie tak gdyz microsoft jest firma dominujaca w tym temacie i bardziej sie oplaca tworzyc pod niego programy(wieksza ilosc korzystajacych/kupujacych) Ale nie martw sie, to sie juz od jakiegos czasu zmienia

Linux jest bardzo przyjemnym w obsludze systemem, latwym i funkcjonalnym oraz dopracowanym graficznie. Chyba juz kazdy wie ze linuxy to w wiekszosci darmowe systemy-licencja GPL(General Public License). Oznacza to ze sa udostepniane wraz z jadrem systemu i przy odrobinie wiedzy sam mozesz go ulepszyc i wyslac innym uzytkownikom

Podobno po zainstalowaniu nie trzeba juz wgrywac zadnych sterownikow gdyz wszystko co potrzebne(w wiekszosci) juz jest. Ponadto otrzymujesz bardzo fajny pakiet programow

I jeszcze jedna wielka, ogromna zaleta. Na linuxa nie ma wirusow

A tu masz filmik

[YOUTUBE]VFUzp5qiWX4&feature[/YOUTUBE]

Mam nadzieje ze pomoglem, napisalem wszystko i nic nie przekrecilem

Ja takze od pewnego czasu chce zmienic system na linuxa ale jeszcze niemoge. Te programy z ktorych korzystam sa jeszcze tylko na windowsa dostepne..
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21-07-2011, 14:28   #9 (permalink)
The Evil

Zwiń / Rozwiń info

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

Co do sterów to większość sterowników jest w jądrze Linuxa, tak samo i kodeki video i audio i starsze karty graficzne poniżej 2000 roku (Voodoo, S3Virge). Nowe sterowniki do kart graficznych można oczywiście ściągnąć ze strony producenta. Jakieś 90% odtwarzaczy muzyki na linuxie jest wzorowana na foobarze a część na winampie w wersji 2.xx (więc mamy sporą szybkość i pewność działania). Co do profesjonalnych programów z tym też jest coraz lepiej. Po za tym Skype, gg, Tlen czy inne komunikatory bez problemu odpalimy na linuxie. W razie jakichś pytań jestem na PM lub gg.

Takie cuda można zrobić z Ubuntu. Choć ja bardziej stawiam na minimalizm osobiście mam włączone tylko gumowe okienka, plus ciekawie zrobione otwieranie/zamykanie/minimalizacja okien.
YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

PS. Na forum był artykuł który może pomóc w instalacji Ubuntu 10.04 i późniejszych też bo różnice między późniejszymi są nieznaczne. Odnośnie Ubuntu to można sobie wypalić na płytkę Cd/DVDRW i odpalić w wersji Live (bez instalacji). Ubuntu 10.04 Lucid Lynx - Czyli nie linux taki straszny jak go piszą.

Julian Tuwim

Ostatnio edytowane przez Immortal-Soul ; 21-07-2011 o 14:38
stare 21-07-2011, 23:16   #10 (permalink)
The Evil

Zwiń / Rozwiń info

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

Hm, może zrobię tak (jak już ściągnę Linuksa), że będę miał i Windę i Ubuntu. Z tego co czytałem, Linux w najnowszej wersji wymaga tylko kilku gigabajtów do prawidłowego działania.
Odpowiedz

Podoba Ci się ten temat? Kliknij ikonę poniżej!

Tagi
2000, alt, alternative, audio, classic, doda, download, exbitz, fakt, filesonic, film, filmy, free, inne, link, media, muzyka, nagrania, nowe, ostatnio, pod, pomoc, problem, programy, punk, pytanie, rmvb, soul, szybkość, ubuntu, uszkodzony, video, xvid, youtube, zobacz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady postowania