|
|
|
21-12-2010, 19:39
|
#1 (permalink)
|
|
666 The Evil One Ojciec redaktor
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: wszystko co ma nazwę rózną od ... TECHNO.... bleee
Gram na : chyba gitara ;]
Panel Piwny:
Otrzymał:
69 za 47 wypowiedzi
Postawił: 178
|
Internet ;] ogólnie
tak najzupełniej ogólnie, w sumie to przydatna rzecz, ale czasami jak się zastanowie...
(a gdy sie zastanawiam, dochodzi do wielu prze najróżniejszych fanaberii, wniosków, i całego szeregu przeróżnych hipotez)
nie chodzi mi tlyko o maniaków typu gry internetowe, bo to juz w ogóle, jakby nie popatrzeć to internet jest tsrasnzi wszechobecny, w sumie to można wszystko,
mieć przyjaciół internetowych,
robić zakupy przez internet,
uczyćsie rpzez internet
zwiedzać
kurna, nawet uprawiać seks :PP (cholera, gdzieś wiedziałam test ciażowy przez internet, niezłe, no nie?  )
jeszcze nie wiem w sumie jak tam dalej, ale myślę że liste można by było pociągnąć, w sumie to nie jest złe, ale tak sie zastanawiam czy to za bardzo nie zaczyna włazić hmm w jakby podstawowe potrzeby człowieka
no to teraz wy ;]
Się powiesić)
"Początek Wiersza" Rafał Wojaczek
|
|
roszpun regeneruje siły...
|
|
21-12-2010, 19:45
|
#2 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Thrash,death,heavy metalcore,rock,blues
Gram na : gitare juz mam ale brakuje mi silnej woli
zeby sie nauczuc grac;D
Panel Piwny:
Otrzymał:
34 za 28 wypowiedzi
Postawił: 84
|
internet to dobra rzecz,szczegolnie jak musze jakies zado zrobic,jest bezcenny.robienie zakupow przez neta to duza wygoda,bo nie lubie lazic po sklepach,a co do wirtualnego seksu to... niewiem ale dla mnie to jest strasznie dziwne.
denerwuje mnie spam na poczcie i wyskakujace reklamy,naprawde wkuriwajace
|
|
andre6616 regeneruje siły...
|
|
21-12-2010, 20:46
|
#3 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Metal, Rock, Elektroniczna
Gram na : Śpiew (Czysty, growl, skrzek), gitara basowa
Panel Piwny:
Otrzymał:
165 za 122 wypowiedzi
Postawił: 56
|
W sumie Internet zaczyna zajmować/przejmować rolę nowego przyjaciela, dzięki któremu możemy zrobić wszystko w necie, od obejrzenia ciekawego filmu, zrobienia zakupów w/w seksu, przesłuchać najnowsze utwory czy obejrzeć najnowszy klip ulubionego zespołu czy wokalisty, ściągnięcia ciekawego przepisu na obiad, kolację, czy na deser, zobaczenia co dzieje się na świecie bez potrzeby wychodzenia z domu. Zaczyna ingerować w nasze życie coraz bardziej. Mam tylko cichą nadzieję że nie stanie się to jak w filmie Matrix gdzie ludzie żyją w wirtualnym świecie stworzonym przez wszechogarniające maszyny, gdzie człowiek będzie zaspokajany dostępem do niego niczym małe dziecko do swojej matki.
|
Immortal-Soul regeneruje siły...
|
|
21-12-2010, 21:11
|
#4 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: http://www.lastfm.pl/user/Exbitz
Gram na : Growl
Panel Piwny:
Otrzymał:
55 za 42 wypowiedzi
Postawił: 87
|
Internet to dobra rzecz, pod warunkiem że nie zaczynamy z niego nadmiernie korzystać... Wtedy staje się nałogiej, jak fajki albo inny syf...
|
|
exbitz regeneruje siły...
|
|
21-12-2010, 21:39
|
#5 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: death,thrash,electro,rock
Panel Piwny:
Otrzymał:
15 za 12 wypowiedzi
Postawił: 13
|
Jak każdy wynalazek ma to i plusy i minusy. Pewnie powiecie że mam zbyt skrajne zdanie ale takie dyskusje nie mają celu bo to ściema...
Bo czy np. można sobie (tak odnośnie fanaberii) podetrzeć tyłek przez internet. Nie mówcie mi że zakupy przez internet (nie mówiąc o czymś co ludzie porównują do seksu) może być tak nazywane choć do realizmu daleko mu jak na księżyc ?
Internet i to co ludzie z nim robią dla kasy po prostu robi nam wodę z mózgu, zaciera granice nie tylko między naszymi prawdziwymi potrzebami, ale przede wszystkim odczłowiecza - jeśli oczywiście ktoś wierzy w to całe kolorowe gówno.
Internet kusi przede wszystkim łatwo przyswajalną formą, już tak bardzo nie liczy się treść. Bo kto by chciał przykładowo grać w jakieś flashowe gierki i np. wyprowadzać pieska na spacer, gdyby to gównianie wyglądało ?
Po miesiącu takiego robienia (prawie) wszystkiego w "necie" taki delikwent pewnie nie potrafił by porozmawiać z kasierką w sklepie... o czymś innym niż o pogodzie.
Myśle że rozstrzygającym argumentem jest to że w realu wszystko lepiej smakuje, choćby ulubione ciastko albo skok na banji.
...jestem ciekawy co miało oznaczać to tajemnicze środkowe słowo:
Cytat:
|
jest tsrasnzi wszechobecny
|
Soulburner regeneruje siły...
|
|
21-12-2010, 21:54
|
#6 (permalink)
|
|
Pani Manager
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: rock.metal.grunge.punk.
Gram na : gitarra
Panel Piwny:
Otrzymał:
22 za 18 wypowiedzi
Postawił: 26
|
Moim zdaniem internet stopniowo zaczyna być podstawą naszego codziennego życia. Bo co byśmy zrobili, gdyby nie Wujek Google? To on nam przecież podpowiada co zrobić w najgroszych sytuacjach życiowych. Uważam to za dobre narzędzie do komunikowania się i poznawania nowych ludzi. Nie wspominając już o tym, że internet stał się częścią życia społecznego. Jest to swoiste zrzeszenie się ludzi o podobnych zainteresowaniach. Swoją drogą wyeliminowanie internetu z naszego życia odebrałoby też pracę i możliwość zarobku wielu osobom.
Nie mówiąc już, że można znaleźć swoją drugą połówkę... Chciaż ten temat budzi też wiele kontrowersji...
|
|
Inka regeneruje siły...
|
|
21-12-2010, 22:02
|
#7 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: heavy metal, hard rock, rock, melodic/power metal, gothic metal, grunge
Panel Piwny:
Otrzymał:
22 za 14 wypowiedzi
Postawił: 4
|
Moim zdaniem internet to jeden z najważniejszych wynalazków wszechczasów, bez którego współczesny człowiek nie może się już obyć. Ja się urodziłem jeszcze w czasach kiedy internet dopiero sie w Polsce rozwijał i pamiętam że jeszcze w latach 90- tych nie każdy z niego kożystał. Porównując tamte czasy a dzisiajszymi, kiedy mam dostęp do internetu to poprostu ogromny krok naprzód. Praktycznie wszystko można załatwić przez neta, rachunki, zakupy, porozmawiać z ludźmi z kraju i z zagranicy, ba nawet nie wyobrażam sobie studiów bez internetu heheheh - ogromny bank wiedzy (oczywiście trzeba umieć oddzielić głupoty od wartościowych treści). No nie wyobrażam sobie dziś życia bez neta.
Oczywiście uzależnia heheheh! , coś o tym wiem bo kiedy zachciało mi się zagrać w grę online Travian to sam siedziałem bardzo bardzo często online by kontrolowac sytuacje sojuszu ( było warto bo wygraliśmy edycję z 2008/2009 r.
|
|
saxon regeneruje siły...
|
|
21-12-2010, 22:57
|
#8 (permalink)
|
|
666 The Evil One Ojciec redaktor
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: wszystko co ma nazwę rózną od ... TECHNO.... bleee
Gram na : chyba gitara ;]
Panel Piwny:
Otrzymał:
69 za 47 wypowiedzi
Postawił: 178
|
Cytat:
Napisał Soulburner
...jestem ciekawy co miało oznaczać to tajemnicze środkowe słowo:
Cytat:
|
jest tsrasnzi wszechobecny
|
|
a już tłumaczę :PP 'jest strasznie wszechobecny"
no moim zdaniem momentami za bardzo upraszcza życie, nie wiem czy nie za bardzo
tzn nie mam na myśłi jak szukamy np informacji o jakimś muzyke, typu ooo Dead, książki o nim to za cholerę bym nie znalazła nawet nie wiem czy bym o nim wiedziała ;]
ale czasem można obejść sie bez googli, ale ma sie juz taki głupi zwyczaj że niektórzy zaglądają nawet jak na przykład piszą głupie wypracowanie, wiecie, praktycznie za każdym razem
może sie czepiam ale chyba jestem tym typem co lubi sobie czasem utrudniać życie, hmm ja właśnie mam takie postanowienie, mniej neta, więcej jakiegoś samodzielnego myślenia
mam tu na myśli rozczytywanie nut, chce olać taby i robic jakoś na słuch (w sumie Ci wszyscy gitarzyści nie mieli żadnych 911tabs.com, hmm zobaczymy jak to pójdzie ;] bo ze mną to różnie bywa
Się powiesić)
"Początek Wiersza" Rafał Wojaczek
|
|
roszpun regeneruje siły...
|
|
22-12-2010, 00:33
|
#9 (permalink)
|
|
Pijawa
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: HardCore/MetalCore
Gram na : Szydełku :)
Panel Piwny:
Otrzymał:
0 za 0 wypowiedzi
Postawił: 0
|
Internet to piękna rzecz w dzisiejszych czasach można by nawet powiedzieć że kto nie ma neta ten jest sto lat za murzynami  bo na przestrzeni czasów opanował nasz świat.
Wiadomo że są plusy i minus jak wszystkiego ale wg mnie więcej jest plusów. Od głupich zakupów poprzez stałą komunikację z ludźmi z całego świata dostępem do wszelkiego rodzaju informacji itd itp.
Ale dla wielu ludzi niestety net jest też uzależnieniem bez którego nie mogą żyć jak patrzę na takich no-liferów to aż mi się żal ich robi, nic tylko siedzą przed kompem spędzając tak każdy swój wolny czas.
I jak widzę te dzieci które zamiast sportu czy jakieś innej rozrywki nic tylko komputer od rana do wieczora a później wszystkie ślepe, otyłe i kordynacją ruchów leniwca ehheheheheh 
Dlatego trzeba wszystkko używać z rozsądkiem i umiarem.
|
|
Gienios666 regeneruje siły...
|
|
| Podoba Ci się ten temat? Kliknij ikonę poniżej! |
|
|
Tagi
|
2008, 2009, dziecko, eta, gitarzyści, gra, gry, guitar, guitar pro, internet, klip, komputer, księżyc, książki, online, pod, power, przed, spam, syf, taby, typu, utwory, świat, życie  |
| Narzędzia wątku |
Przeszukaj ten temat |
|
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|