|
|
|
02-05-2011, 22:23
|
#11 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: http://www.lastfm.pl/user/Exbitz
Gram na : Growl
Panel Piwny:
Otrzymał:
55 za 42 wypowiedzi
Postawił: 87
|
Gothic jest po prostu łatwiejszy i bardziej casualowy, a Morrowind to RPG dla hardkorowców, i tyle
|
|
exbitz regeneruje siły...
|
|
02-05-2011, 22:25
|
#12 (permalink)
|
|
Pani Manager
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: rock.metal.grunge.punk.
Gram na : gitarra
Panel Piwny:
Otrzymał:
22 za 18 wypowiedzi
Postawił: 26
|
Właśnie... Ja w ogóle nie mogłam się w Morrowindzie połapać. Tak grałam, bo grałam, ale nic konkretnego. Takie porozrzucane zadania, a główny wątek zanika w miarę gry.
O wiele lepiej pod względem wątku głównego jest w Wiedźminie na przykład, gdzie ma się pokazane aktywne zadania i co trzeba wykonać. W Morrowindzie raczej nikomu nie chcę się czytać kilkudziesięciu stron zapisanego dziennika wyczynów - zwłaszcza po długim okresie grania --> łatwo się zagubić.
Co do Gothica, to prawda. Również jest jaśniejszy w fabule i zadaniach niż Morrowind. Chociaż nie powiem, bo do Gothica się nie za bardzo przykładałam - grałam na kodach - ale była niezła zabawa, a poza tym byłam o wiele młodsza...
|
|
Inka regeneruje siły...
|
|
02-05-2011, 22:29
|
#13 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Muzyki
Gram na : Cort evl-k4 + DigiTech MetalMaster
Panel Piwny:
Otrzymał:
19 za 16 wypowiedzi
Postawił: 14
|
@exbitz
Oj, nie powiedzialbym
|
|
francuz regeneruje siły...
|
|
02-05-2011, 22:38
|
#14 (permalink)
|
|
Ojciec redaktor
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Marduk
Gram na : Wiadomo czym. Nie ma sensu pisać.
Panel Piwny:
Otrzymał:
79 za 54 wypowiedzi
Postawił: 22
|
Ja grałem w morrowinda w gimbazie i mi wtedy nie podszedł, możliwe że teraz byłoby inaczej bo uwielbiam rpg'i. No ale oblivion jak dla mnie był grą która zaznaczam dla mnie powinna definiować ten gatunek. jak dla mnie 10/10
|
|
Pleasure_to_kill regeneruje siły...
|
|
02-05-2011, 23:49
|
#15 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Metal, Rock, Elektroniczna
Gram na : Śpiew (Czysty, growl, skrzek), gitara basowa
Panel Piwny:
Otrzymał:
165 za 122 wypowiedzi
Postawił: 56
|
Hmm każdy lubi co innego w RPG, mojej byłej bardzo podobał się Baldurs Gate I i II dla mnie nie jako fana Final Fantasy i Fallout I i II do nie przezwyciężenia były błędy w tych obu wersjach gdy ekipa zwieszała się na ścianach (co doprowadzało mnie do piekielnej wściekłości). Pamiętam że Morrowind III i Neverwinter był ostatnimi grami do których zasiadłem na pc nie licząc wiedźmina. Baldur miał wiele niedociągnięć jeśli chodzi o pracę A.I. postaci wspomagających co po kilku prostych zadaniach odstraszyło od tych tytułów i autmatycznie do odinstalowywania. Co do Morrowinda wspominam go czule i uważam ją za chyba jedną z nielicznych gier gdzie rozwiązano wiele błędów z wcześniejszych produkcji Europejskich RPG.
Ostatnio edytowane przez Immortal-Soul ; 02-05-2011 o 23:53
|
|
Immortal-Soul regeneruje siły...
|
|
03-05-2011, 06:28
|
#16 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Panel Piwny:
Otrzymał:
19 za 16 wypowiedzi
|
W oblivionie pojawiło się trochę durnych rozwiązań, fabularnie jest cholernie nierówno. Osobiście stawiam go niżej od morrowinda. W morrowindzie zebranie kompletu daedrycznej zbroi graniczy z cudem, w oblivionie po osiągnieciu odpowiedniego lvl noszą go zwykli bandyci. Równie podobnych idiotyzmów jest jeszcze wiele
|
|
|
|
03-05-2011, 07:38
|
#17 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Metal, Rock, Elektroniczna
Gram na : Śpiew (Czysty, growl, skrzek), gitara basowa
Panel Piwny:
Otrzymał:
165 za 122 wypowiedzi
Postawił: 56
|
Problemem jest to że producenci idą za głosem graczy który mają zerowe pojęcie o grach RPG albo mają graczy za idiotów ułatwiają przejście graczowi grę, do tego wszystkiego dochodzi czas w jakim się ją przechodzi. Coraz więcej gier RPG skraca się do przejścia jej w ciągu 20 godzin, wrzucając super bajerancką grafikę.
|
Immortal-Soul regeneruje siły...
|
|
04-05-2011, 19:10
|
#18 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: http://www.lastfm.pl/user/Exbitz
Gram na : Growl
Panel Piwny:
Otrzymał:
55 za 42 wypowiedzi
Postawił: 87
|
Cytat:
|
W oblivionie pojawiło się trochę durnych rozwiązań, fabularnie jest cholernie nierówno. Osobiście stawiam go niżej od morrowinda. W morrowindzie zebranie kompletu daedrycznej zbroi graniczy z cudem, w oblivionie po osiągnieciu odpowiedniego lvl noszą go zwykli bandyci. Równie podobnych idiotyzmów jest jeszcze wiele
|
Dokładnie tak.
Cytat:
|
Ja grałem w morrowinda w gimbazie i mi wtedy nie podszedł, możliwe że teraz byłoby inaczej bo uwielbiam rpg'i. No ale oblivion jak dla mnie był grą która zaznaczam dla mnie powinna definiować ten gatunek. jak dla mnie 10/10
|
Oblivion niezły był, ale żeby od razu 10/10 ? Niee...według mnie to Morek na to zasługiwał, za sandbox i klimat.
|
|
exbitz regeneruje siły...
|
|
13-05-2011, 00:33
|
#19 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Panel Piwny:
Otrzymał:
19 za 16 wypowiedzi
|
Morrowindowi również 10 bym nie dał, ze względu na bugii banalne wręcz zrobienie "overpower" postaci. Mimo wszystko za klimat (gorzkie wybrzeże rox!), sandbox i wiele innych rzeczy należy się mocne 8
|
|
|
|
| Podoba Ci się ten temat? Kliknij ikonę poniżej! |
|
|
Tagi
|
błędy, ciekawe, era, forum, gatunek, gothic, gra, gry, jaką, klimat, opinie, pod, problem, rpg, zabawa, zadania, zebra, świat  |
| Narzędzia wątku |
Przeszukaj ten temat |
|
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|