|
|
|
19-05-2011, 16:15
|
#1 (permalink)
|
|
Guest
Zwiń / Rozwiń info
|
Samobójstwo
Jezeli mielibyscie skonczyc ze soba to jak byscie to uczynili? Wiem ze temat dosc nietypowy i duzo osob moze uwazac go za niesmaczny, jednak postanowilem go wrzucic. Ciekawy jestem jakie beda wasze propozycje. Uzasadnijcie swoja odpowiedz i postarajcie sie odpowiedziec na takie pytania jak: Gdzie? Kiedy? Dlaczego akurat w ten sposob? Moze jakies inne pytania wymyslicie. Ja sie potem wypowiem bo najpierw musze zastanowic sie nad odpowiedzia.
|
|
|
|
19-05-2011, 16:29
|
#2 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: thrash metal, heavy metal, black metal, progresywny rock, klasyka, punk rock, post-metal
Gram na : - gitara elektryczna
Panel Piwny:
Otrzymał:
46 za 39 wypowiedzi
Postawił: 45
|
Z żadnych powodów, nigdzie. Nawet w sytuacji kompletnej beznadziei bym się na to nie zdecydował. Mniejsza nawet z tym, że ja bym nie żył, ale wszyscy wokół by cholernie mocno to przeżyli. Poza tym - raz na wozie, raz pod wozem. życie nie jest proste, zawsze się znajdą jakieś mniejsze czy większe problemy. Wraz z nimi ich rozwiązania, lub ich brak.
P.S. Jeśli planujesz coś takiego, to sobie odpuść.
Samowystarczalna jak automat
|
|
Rincewind regeneruje siły...
|
|
|
Rincewind upija się dzisiaj na koszt:
|
|
19-05-2011, 16:41
|
#3 (permalink)
|
|
Guest
Zwiń / Rozwiń info
|
Cytat:
Napisał Rincewind
P.S. Jeśli planujesz coś takiego, to sobie odpuść.
|
Nie, jeszcze mam zamiar zyc  Pytam bo jestem ciekawy czy macie jakies przemyslenia na ten temat. Jestem ciekawy co sie tworzy w glowie takiego samobojcy, jak mysli taki czlowiek..
|
|
|
|
19-05-2011, 16:55
|
#4 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: thrash metal, heavy metal, black metal, progresywny rock, klasyka, punk rock, post-metal
Gram na : - gitara elektryczna
Panel Piwny:
Otrzymał:
46 za 39 wypowiedzi
Postawił: 45
|
Cytat:
Napisał Kordian
Nie, jeszcze mam zamiar zyc  Pytam bo jestem ciekawy czy macie jakies przemyslenia na ten temat. Jestem ciekawy co sie tworzy w glowie takiego samobojcy, jak mysli taki czlowiek..
|
Poczytaj na forum, gdzie ludzie opowiadają o swoich depresjach. Próby samobójcze często są końcowym stadium:
Depresja Forum :: Zobacz Forum - Wasze historie
Samowystarczalna jak automat
|
|
Rincewind regeneruje siły...
|
|
19-05-2011, 17:58
|
#5 (permalink)
|
|
Przybysz
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Trash-metal, heavy-metal, rock
Gram na : Gitara akustyczna
Panel Piwny:
Otrzymał:
4 za 1 wypowiedź
Postawił: 1
|
Samobójstwo z pewnością zradza się w trudnych sytuacjach gdy człowiek nie jest już w stanie zmagać się z przeciwnościami ( może to być spowodowane np. dokuczaniem innych uczniów w klasie) wtedy człowiek nie mogąc sprostać kłopotowi ucieka do ostatecznej opcji jaką jest "śmieć". Poza tym nigdy nie wiadomo co jest po drugiej stronie ... kto wie ...
|
|
Ernest444 regeneruje siły...
|
|
19-05-2011, 18:40
|
#6 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Melodic Death Metal, Heavy Metal, Thrash Metal, Symphonic, Black Metal, Death Metal, Doom, Death,
Gram na : Elektryk, Wokal
Panel Piwny:
Otrzymał:
17 za 15 wypowiedzi
Postawił: 70
|
Samobójstwo to zwykłe poddanie się... Przez całe życie trzeba przejść a nie zabijać się jak frajer .png) Ale jakbym miał to zrobić to chyba bym wbił nóż w serducho.
|
|
Mortasable regeneruje siły...
|
|
19-05-2011, 18:41
|
#7 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: http://www.lastfm.pl/user/Exbitz
Gram na : Growl
Panel Piwny:
Otrzymał:
55 za 42 wypowiedzi
Postawił: 87
|
@Rincewind:
Nie cytuje się całego posta wyżej.
Co do tematu:
Cytat:
|
Z żadnych powodów, nigdzie. Nawet w sytuacji kompletnej beznadziei bym się na to nie zdecydował. Mniejsza nawet z tym, że ja bym nie żył, ale wszyscy wokół by cholernie mocno to przeżyli. Poza tym - raz na wozie, raz pod wozem. życie nie jest proste, zawsze się znajdą jakieś mniejsze czy większe problemy. Wraz z nimi ich rozwiązania, lub ich brak.
|
Właściwie mógłbym się podpisać pod tą wypowiedzią. Jedyna sytuacja w jakiej ewentualnie bym się zabił, to możliwość jeszcze gorszej śmierci. Z dwojga złego lepiej sobie strzelić w łeb, niż umierać wiele godzin, prawda ?
|
|
exbitz regeneruje siły...
|
|
19-05-2011, 19:44
|
#8 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: heavy metal, hard rock, rock, melodic/power metal, gothic metal, grunge
Panel Piwny:
Otrzymał:
22 za 14 wypowiedzi
Postawił: 4
|
Ja o samobójstwie nie myślę ale np. gdybym był chory i cierpiał to pewnie bym się poddał eutanazji w Szwajcarii czy gdzie tam jeszcze można. Jest to bezbolesny i humanitarny (jeśli można tak powiedzieć o odbieraniu życia), świadomy sposób odebrania sobie życia.
|
|
saxon regeneruje siły...
|
|
19-05-2011, 19:44
|
#9 (permalink)
|
|
Pani Manager
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: rock.metal.grunge.punk.
Gram na : gitarra
Panel Piwny:
Otrzymał:
22 za 18 wypowiedzi
Postawił: 26
|
Hmm... Myślę, że ten temat spokojnie można włączyć w dyskusję w tym wątku Âmierć! A gdybyście mieli wybór?
|
|
Inka regeneruje siły...
|
|
19-05-2011, 20:00
|
#10 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: http://www.lastfm.pl/user/Exbitz
Gram na : Growl
Panel Piwny:
Otrzymał:
55 za 42 wypowiedzi
Postawił: 87
|
Cytat:
Napisał saxon
Ja o samobójstwie nie myślę ale np. gdybym był chory i cierpiał to pewnie bym się poddał eutanazji w Szwajcarii czy gdzie tam jeszcze można. Jest to bezbolesny i humanitarny (jeśli można tak powiedzieć o odbieraniu życia), świadomy sposób odebrania sobie życia.
|
A raczej tego, co z życia pozostało. Według mnie roślinka bez mózgu to raczej wrak człowieka, niż człowiek. Poza tym dochodzą do tego kwestie teologiczne - co z duszą, jeśli mózg nie funkcjonuje ?
|
|
exbitz regeneruje siły...
|
|
| Podoba Ci się ten temat? Kliknij ikonę poniżej! |
|
|
Tagi
|
akurat, ciekawe, eutanazja, fakt, film, filmy, forum, gra, granie, inne, jaką, metalzone, metalzone.pl, mężczyźni, ostatnio, panzram, pod, przed, sala samobójców, strach, szczęście, szukam, zobacz, śmierć, życie  |
| Narzędzia wątku |
Przeszukaj ten temat |
|
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|