|
|
|
21-03-2011, 16:15
|
#1 (permalink)
|
|
Ladies
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: death
Panel Piwny:
Otrzymał:
19 za 7 wypowiedzi
Postawił: 28
|
Sala Samobójców
Temat poświęcony Sali Samobójców
Kto widział niech pisze jakie były wrażenia po obejżeniu.
Sama zamierzam się dopiero wybrać.Dla nie wtajemniczonych trailer .
Wszystko co o filmie dozwolone .
|
|
Agnes regeneruje siły...
|
|
21-03-2011, 18:34
|
#2 (permalink)
|
|
Ladies
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: rock, metal
Gram na : niczym :)
Panel Piwny:
Otrzymał:
6 za 6 wypowiedzi
Postawił: 19
|
ten chłopak jest niezły...:P
poza tym, wydaje mi się, że naprawdę warto go obejrzeć - moja klasa nawet jedzie na niego do kina.
|
|
\m/rockstar95 regeneruje siły...
|
|
21-03-2011, 22:28
|
#3 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Muzyki
Gram na : Cort evl-k4 + DigiTech MetalMaster
Panel Piwny:
Otrzymał:
19 za 16 wypowiedzi
Postawił: 14
|
Nie przepadam za ludźmi o aparycji głónego bohatera. Aczkolwiek film calkiem niezły.
|
|
francuz regeneruje siły...
|
|
31-03-2011, 23:12
|
#4 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Melodic Death Metal
Gram na : Gitara ,(ociupinkę) bębny i przeciętny growl. I nerwy jeszcze.
Panel Piwny:
Otrzymał:
19 za 14 wypowiedzi
Postawił: 15
|
Baaa... dobry film, najlepiej polecić go swoim rodzicom. Moim zdaniem najlepszy dla osób wychowywujących własne dziecko.
|
|
SolarisP regeneruje siły...
|
|
02-04-2011, 13:21
|
#5 (permalink)
|
|
Pani Manager
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: rock.metal.grunge.punk.
Gram na : gitarra
Panel Piwny:
Otrzymał:
22 za 18 wypowiedzi
Postawił: 26
|
Ostatnimi czasy zdarza mi się często chodzić do kina. Wczoraj właśnie byłam na wieczornym seansie na Sali Samobójców.
W stosunku do tego filmu nie da się odpowiedzieć, czy on mi się podobał. Nie miał się podobać, a jedynie przekazywać pewne problemy społeczne. Jak ktoś się już gdzieś wyraził film ten jest bardzo EMOcjonalny. Trochę psychiczny (o wiele bardziej niż Czarny łabędź), a także strasznie dołujący.
Na film wybrałam się z ciekawości, chociaż część osób go odradzała. Inni natomiast się zachwycali. Chciałam zrozumieć dlaczego są takie różne odczucia w stosunku do tego filmu. I przekonałam się. Jest to coś na pewno nowego w polskim kinie. Film, który ma szansę zaistnieć na rynku światowym.
Jakie wrażenia po obejrzeniu? Mieszane... Z jednej strony rozumiem postawę głównego bohatera poprzez to, co mnie spotyka i jakie mam podejście do życia. Z drugiej strony nie potrafię go do końca zrozumieć.
Zaraz po filmie - moment ciszy, przygnieciona do fotelan, nogi z waty, zastój w pojmowaniu rzeczywistości i jeden, jedyny komentarz: "O ku*wa".
I jeszcze jedno spostrzeżenie. Niedawno byłam na castingu do kolejnego filmu Jana Komasy - właśnie reżysera Sali Samobójców. Jego nowy film ma być o Powstaniu Warszawskim. Nieźle facet skacze z tematu na temat. Mam nadzieję, że kolejny film również nas zaskoczy, ale w pozytywny, historyczny sposób.
|
|
Inka regeneruje siły...
|
|
23-02-2012, 19:39
|
#6 (permalink)
|
|
Ladies & Moderator
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: metal/rock
Panel Piwny:
Otrzymał:
82 za 58 wypowiedzi
Postawił: 42
|
Właśnie oglądnęłam. Czym sie tak zachwycacie? Film pokazuje jak bardzo ludzie potrafią być tępi. Rozumiem że wszystkie komentarze o filmie typu "zajebisty" czy "kocham ten film" to żółta emo masa, która tnie się w kącie plastikowym nożem do grila.

From now on ...
Mój up nie działa ? Nie pisz do mnie PM .
Zgłoś to w odpowiednim dziale !
|
|
Maja regeneruje siły...
|
|
|
Maja upija się dzisiaj na koszt 2 osób:
|
|
23-02-2012, 19:52
|
#7 (permalink)
|
|
The Evil
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Metal, Rock, Elektroniczna
Gram na : Śpiew (Czysty, growl, skrzek), gitara basowa
Panel Piwny:
Otrzymał:
165 za 122 wypowiedzi
Postawił: 56
|
Maja i polewając Ketchupem aby udać że krwawią. :P
|
Immortal-Soul regeneruje siły...
|
|
23-02-2012, 20:14
|
#8 (permalink)
|
|
Moderator
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: Mastodon, Gazpacho, Void Of Silence
Gram na : Washburn Wi 14 i Ibanez TBX 15 R.
Panel Piwny:
Otrzymał:
47 za 40 wypowiedzi
Postawił: 30
|
Nie wiem, co w tym filmie jest gorsze - emowaty główny bohater, beznadziejna fabuła, drewniana gra aktorska czy nowoczesna Famme Fatale. Razi mnie przede wszystkim podejście głównego bohatera do życia - jak to trafnie w pewnym momencie podsumowała jego matka - "w dupie ci się poprzewracało". Ja rozumiem, rozbita rodzina, nie przytulali go i nigdzie go nie zabierali (np do opery), nie spełniali jego zachcianek i zamknął się w sobie (i w swoim pokoju) po tym jak zaliczył wpadkę na treningu judo. Główny bohater tego filmu jest straszliwym egocentrykiem, który nie budzi za grosz sympatii ani zrozumienia. To człowiek pozbawiony ambicji i celu w życiu, egotyk i egoista - skupia się wyłącznie na sobie i swoich wyimaginowanych problemach, podczas gdy szara masa (której jako chłopiec z dobrego domu, tak bardzo zraniony przez dresów puszczających w autobusie muzykę z telefonu) nie miał nigdy szansy poznać.
W dupie mu się poprzewracało.
|
Yoss regeneruje siły...
|
|
|
Yoss upija się dzisiaj na koszt:
|
|
24-02-2012, 02:46
|
#9 (permalink)
|
|
Pozytywnie uzależniony
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: thrash metal, heavy metal, black metal, progresywny rock, klasyka, punk rock, post-metal
Gram na : - gitara elektryczna
Panel Piwny:
Otrzymał:
46 za 39 wypowiedzi
Postawił: 45
|
Z dużą nieprzyjemnością obejrzałem tego gniota. Fabuła jedynie przypomniała mi, że debile zawsze otaczają się jeszcze większymi półgłówkami. Całkiem ciekawe efekty i animacje komputerowe zostały zepsute scenariuszem napisanym na kolanie. Szkoda.
Samowystarczalna jak automat
|
|
Rincewind regeneruje siły...
|
|
24-02-2012, 13:48
|
#10 (permalink)
|
|
Ladies & Moderator
Zwiń / Rozwiń info
Słucham: metal/rock
Panel Piwny:
Otrzymał:
82 za 58 wypowiedzi
Postawił: 42
|
Egocentrykiem to bym go nie nazwała. Raczej zwykłym dzieciakiem, który ma problem z głową. A to co razi w tym filmie to również sposób wypowiadania sie głównego bohatera / bohaterki. Dosłownie jak na (totalnie) wiejskiej potańcówce. Dziwie się że rodzice odpinają neta po którymś tygodniu. Powinni to zrobić wcześniej.
A teraz co mi sie podobało.
Przedstawienie tego jak loguje sie matka tego dzieciaka i mówi że synek się przekręcił. Wszyscy się rozłączają a ta pani, która ewidentnie uważa że życie ją boli ( myślenie chyba również ) wybiega przed blokowisko i wydziera się udając płacz. To pokazuje że tak naprawdę wszyscy ściemniali z tym samobójstwem , chcieli tylko zaistnieć w sieci. Bo dlaczego ta pani w pinkowych włosach dostaje szału jak sie dowiaduje o śmierci bohatera ? Chyba i tak chciała umrzeć ? Nie powinno ją to boleć bo "życie jest i tak złe , zabijmy sie a będzie fajnie".
Cytat:
|
Jakie wrażenia po obejrzeniu? Mieszane... Z jednej strony rozumiem postawę głównego bohatera poprzez to, co mnie spotyka i jakie mam podejście do życia. Z drugiej strony nie potrafię go do końca zrozumieć.
|
Ja bym chciała usłyszeć w jaki sposób można go zrozumieć. Zapraszamy do rozmowy.

From now on ...
Mój up nie działa ? Nie pisz do mnie PM .
Zgłoś to w odpowiednim dziale !
|
|
Maja regeneruje siły...
|
|
| Podoba Ci się ten temat? Kliknij ikonę poniżej! |
|
|
Tagi
|
ciekawe, dziecko, efekty, emo, era, eta, film, gra, komentarz, maja, problem, sala samobójców, typu, war, youtube  |
| Narzędzia wątku |
Przeszukaj ten temat |
|
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|