metalzone.pl
Dołącz już teraz! Bogaty dział download, nowości ze świata muzyki.
portal
Tabulatury Sklep - akcesoria rock/metal
nawigacja
Newsy
Nowości CD/DVD
Ogłoszenia rock/metal
Mapa Metalzonowców
strefa usera
Mój profil

Get Adobe Flash player

Kliknij » zostanie otwarty player w nowym oknie!

Podoba Ci się nasza strona ?
Kliknij button poniżej!

oraz

stare 21-03-2011, 16:15   #1 (permalink)
Ladies

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: death

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie Sala Samobójców

Temat poświęcony Sali Samobójców

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Kto widział niech pisze jakie były wrażenia po obejżeniu.
Sama zamierzam się dopiero wybrać.Dla nie wtajemniczonych trailer .

Wszystko co o filmie dozwolone .
Agnes regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
stare 21-03-2011, 18:34   #2 (permalink)
Ladies

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: rock, metal

Gram na : niczym :)

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

ten chłopak jest niezły...:P
poza tym, wydaje mi się, że naprawdę warto go obejrzeć - moja klasa nawet jedzie na niego do kina.
\m/rockstar95 regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
stare 21-03-2011, 22:28   #3 (permalink)
Pozytywnie uzależniony

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: Muzyki

Gram na : Cort evl-k4 + DigiTech MetalMaster

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

Nie przepadam za ludźmi o aparycji głónego bohatera. Aczkolwiek film calkiem niezły.
francuz regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
stare 31-03-2011, 23:12   #4 (permalink)
Pozytywnie uzależniony

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: Melodic Death Metal

Gram na : Gitara ,(ociupinkę) bębny i przeciętny growl. I nerwy jeszcze.

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

Baaa... dobry film, najlepiej polecić go swoim rodzicom. Moim zdaniem najlepszy dla osób wychowywujących własne dziecko.
SolarisP regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
stare 02-04-2011, 13:21   #5 (permalink)
Pani Manager

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: rock.metal.grunge.punk.

Gram na : gitarra

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

Ostatnimi czasy zdarza mi się często chodzić do kina. Wczoraj właśnie byłam na wieczornym seansie na Sali Samobójców.

W stosunku do tego filmu nie da się odpowiedzieć, czy on mi się podobał. Nie miał się podobać, a jedynie przekazywać pewne problemy społeczne. Jak ktoś się już gdzieś wyraził film ten jest bardzo EMOcjonalny. Trochę psychiczny (o wiele bardziej niż Czarny łabędź), a także strasznie dołujący.

Na film wybrałam się z ciekawości, chociaż część osób go odradzała. Inni natomiast się zachwycali. Chciałam zrozumieć dlaczego są takie różne odczucia w stosunku do tego filmu. I przekonałam się. Jest to coś na pewno nowego w polskim kinie. Film, który ma szansę zaistnieć na rynku światowym.

Jakie wrażenia po obejrzeniu? Mieszane... Z jednej strony rozumiem postawę głównego bohatera poprzez to, co mnie spotyka i jakie mam podejście do życia. Z drugiej strony nie potrafię go do końca zrozumieć.

Zaraz po filmie - moment ciszy, przygnieciona do fotelan, nogi z waty, zastój w pojmowaniu rzeczywistości i jeden, jedyny komentarz: "O ku*wa".

I jeszcze jedno spostrzeżenie. Niedawno byłam na castingu do kolejnego filmu Jana Komasy - właśnie reżysera Sali Samobójców. Jego nowy film ma być o Powstaniu Warszawskim. Nieźle facet skacze z tematu na temat. Mam nadzieję, że kolejny film również nas zaskoczy, ale w pozytywny, historyczny sposób.
Inka regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
stare 23-02-2012, 19:39   #6 (permalink)
Ladies & Moderator

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: metal/rock

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

Właśnie oglądnęłam. Czym sie tak zachwycacie? Film pokazuje jak bardzo ludzie potrafią być tępi. Rozumiem że wszystkie komentarze o filmie typu "zajebisty" czy "kocham ten film" to żółta emo masa, która tnie się w kącie plastikowym nożem do grila.

Mój up nie działa ? Nie pisz do mnie PM .
Zgłoś to w odpowiednim dziale !
Maja regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
Maja upija się dzisiaj na koszt 2 osób:
Rincewind (24-02-2012), Yoss (23-02-2012)
stare 23-02-2012, 19:52   #7 (permalink)
The Evil

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: Metal, Rock, Elektroniczna

Gram na : Śpiew (Czysty, growl, skrzek), gitara basowa

Piwka Panel Piwny:
Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do Immortal-Soul
Domyślnie

Maja i polewając Ketchupem aby udać że krwawią. :P

Julian Tuwim
Immortal-Soul regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
stare 23-02-2012, 20:14   #8 (permalink)
Moderator

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: Mastodon, Gazpacho, Void Of Silence

Gram na : Washburn Wi 14 i Ibanez TBX 15 R.

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

Nie wiem, co w tym filmie jest gorsze - emowaty główny bohater, beznadziejna fabuła, drewniana gra aktorska czy nowoczesna Famme Fatale. Razi mnie przede wszystkim podejście głównego bohatera do życia - jak to trafnie w pewnym momencie podsumowała jego matka - "w dupie ci się poprzewracało". Ja rozumiem, rozbita rodzina, nie przytulali go i nigdzie go nie zabierali (np do opery), nie spełniali jego zachcianek i zamknął się w sobie (i w swoim pokoju) po tym jak zaliczył wpadkę na treningu judo. Główny bohater tego filmu jest straszliwym egocentrykiem, który nie budzi za grosz sympatii ani zrozumienia. To człowiek pozbawiony ambicji i celu w życiu, egotyk i egoista - skupia się wyłącznie na sobie i swoich wyimaginowanych problemach, podczas gdy szara masa (której jako chłopiec z dobrego domu, tak bardzo zraniony przez dresów puszczających w autobusie muzykę z telefonu) nie miał nigdy szansy poznać.
W dupie mu się poprzewracało.

Joseph Heller - Paragraf 22
Yoss regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
Yoss upija się dzisiaj na koszt:
exbitz (23-02-2012)
stare 24-02-2012, 02:46   #9 (permalink)
Pozytywnie uzależniony

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: thrash metal, heavy metal, black metal, progresywny rock, klasyka, punk rock, post-metal

Gram na : - gitara elektryczna

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

Z dużą nieprzyjemnością obejrzałem tego gniota. Fabuła jedynie przypomniała mi, że debile zawsze otaczają się jeszcze większymi półgłówkami. Całkiem ciekawe efekty i animacje komputerowe zostały zepsute scenariuszem napisanym na kolanie. Szkoda.
Samowystarczalna jak automat
Rincewind regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
stare 24-02-2012, 13:48   #10 (permalink)
Ladies & Moderator

Zwiń / Rozwiń info

Słucham: metal/rock

Piwka Panel Piwny:
Domyślnie

Egocentrykiem to bym go nie nazwała. Raczej zwykłym dzieciakiem, który ma problem z głową. A to co razi w tym filmie to również sposób wypowiadania sie głównego bohatera / bohaterki. Dosłownie jak na (totalnie) wiejskiej potańcówce. Dziwie się że rodzice odpinają neta po którymś tygodniu. Powinni to zrobić wcześniej.

A teraz co mi sie podobało.

Przedstawienie tego jak loguje sie matka tego dzieciaka i mówi że synek się przekręcił. Wszyscy się rozłączają a ta pani, która ewidentnie uważa że życie ją boli ( myślenie chyba również ) wybiega przed blokowisko i wydziera się udając płacz. To pokazuje że tak naprawdę wszyscy ściemniali z tym samobójstwem , chcieli tylko zaistnieć w sieci. Bo dlaczego ta pani w pinkowych włosach dostaje szału jak sie dowiaduje o śmierci bohatera ? Chyba i tak chciała umrzeć ? Nie powinno ją to boleć bo "życie jest i tak złe , zabijmy sie a będzie fajnie".

Cytat:
Jakie wrażenia po obejrzeniu? Mieszane... Z jednej strony rozumiem postawę głównego bohatera poprzez to, co mnie spotyka i jakie mam podejście do życia. Z drugiej strony nie potrafię go do końca zrozumieć.
Ja bym chciała usłyszeć w jaki sposób można go zrozumieć. Zapraszamy do rozmowy.

Mój up nie działa ? Nie pisz do mnie PM .
Zgłoś to w odpowiednim dziale !
Maja regeneruje siły...   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Podoba Ci się ten temat? Kliknij ikonę poniżej!

Tagi
ciekawe, dziecko, efekty, emo, era, eta, film, gra, komentarz, maja, problem, sala samobójców, typu, war, youtube

« Poprzedni temat | - »
Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady postowania